Nieuws Actueel

Solar Team Twente wint 24 uurs-race voor zonneauto's

Het Solar Team Twente heeft zondagmiddag de European Solar Challenge in de Belgische plaats Zolder gewonnen. Bij deze wedstrijd moest 24 uur achterelkaar gereden worden over een circuit. Vele ondernemers uit de regio dragen als partners bij aan het succes van het Twentse Solar Team.

Van onze redactie 26 september 2016

Solar Team Twente eigenfoto

Het Twentse team versloeg niet alleen elf andere zonneauto's van over de hele wereld, maar ook een Tesla Model S die in de laatste rondes gevaarlijk dichtbij kwam. Toch won het Solar Team Twente dat reed met hun vorige auto, de Red One, die bij de vorige World Solar Challenge in Australië tweede werd. Solar Team Twente eindigde als eerste met vijf rondes voorsprong op Tesla Model S en 16 rondes voorsprong op de derde plek.​

Tactiek

Het Enschedese team bestaat uit twintig studenten van Saxion en Universiteit Twente. Volgens Lars Klein, de raceleider van Solar Team Twente, ging het bij deze race om het zo tactisch mogelijk omgaan met de beschikbare energie. Het team mocht twee keer bijladen en voor de rest moesten ze het doen met zonlicht.

Ambassadeur

In januari werd het Solar Team Twente nog gehuldigd en benoemd tot ambassadeur van Twente, bij de uitreiking van de Rode Loper van Twente in het Theaterhotel Almelo. Het team kreeg de meeste stemmen van de ruim 600 aanwezige ondernemers en de expert-jury.