Nieuws Actueel

Spaanse modeketens in nieuw Entreegebouw Utrecht

Het Entreegebouw van het Nieuwe Hoog Catharijne, direct aan het Vredenburg in Utrecht, biedt volgend jaar onderdak aan vestigingen van Bershka, Stradivarius, Zara Man en Zara Home. Dat heeft eigenaar en exploitant van het winkelcentrum Klépierre bekendgemaakt, zo schrijft AD Utrecht.

Van onze redactie 14 december 2016

Station Utrecht Centraal

De winkels, alle onderdeel van het Spaanse Inditex-concern, krijgen een totaal vloeroppervlak van meer dan 4.000 vierkante meter, bijna een derde van het totaal. Ook de resterende ruimte in het complex krijgt voornamelijk schoenen en fashion als invulling. Welke zaken dat precies betreft, kan Klé- pierre nog niet zeggen.

Entreegebouw

Inditex is al sinds 2012 met een Zaravestiging in woon-winkelgebouw De Vredenburg aan het plein gevestigd. Ook dat is in handen van Klépierre. De steigers rond het Entreegebouw zijn de afgelopen weken verwijderd, waardoor het vanaf het Vredenburgplein zichtbaar is geworden.

Opening

Aan het begin van komend voorjaar moeten de winkels opengaan. Dan ontstaat een rechtstreekse passage vanaf het plein over de singel, uiteindelijk naar het nieuwe Stationsplein dat nu in aanbouw is. De oude Radboudtraverse gaat dan dicht. Daarvoor in de plaats komt een tweede nieuwe verbinding over de nog te herstellen singel. Binnen het Entreegebouw krijgen de twee winkelpromenades een dwarsverbinding, de Styleroom.

Foto: ANP