Nieuws Actueel

Spar opent supermarkt in centrum Eindhoven

Van onze redactie 14 januari 2016

Spar 6

De binnenstad van Eindhoven is binnenkort een tweede supermarkt rijker. Spar opent op 25 februari een winkel aan de Vrijstraat. Het wordt de 25e City Store van Spar, dat daarmee inspeelt op de steeds groter wordende groep mensen, die in het centrum van Eindhoven woont. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad.

Tot op heden is Albert Heijn met haar vestiging aan de Vestdijk de enige supermarkt in het centrum. Op het station is nog een AH-To-Go, de Spar heeft al een winkel op de TU/e-campus. Volgens algemeen directeur Jacques Kranendonk van Spar Nederland is er in de binnenstad van Eindhoven behoefte aan een tweede supermarkt. "Ik noem het overigens liever een winkel voor dagelijks gemak, want de Spar City Stores hebben ook ontbijt- en lunchfaciliteiten, voor directe consumptie dus. En je kunt er natuurlijk terecht voor al je dagelijkse, ook verse boodschappen.”

De winkel aan de Vrijstraat komt in het pand waar jarenlang de Wibra in gehuisvest was. Het pand is 350 vierkante meter groot en wordt de komende tijd verbouwd. Spar koos de plek aan de Vrijstraat heel bewust. "AH zit aan de andere kant van de binnenstad, dit is een interessant pand om onze winkel te vestigen. Eindhoven telt veel mensen die daar wonen, werken en winkelen. Op die doelgroep richten wij ons. Het blijft waarschijnlijk ook niet bij één vestiging”, zegt Kranendonk. "Als er elders in de binnenstad een interessant pand is waar wij graag zouden willen zitten, dan doen we dat. Ook Strijp-S is voor ons een interessant gebied. Daar komen, net als in de Eindhovense binnenstad, de komende jaren steeds meer mensen te wonen.”