Nieuws Actueel

Speciaalzaak: interieurzaak van alleskunners

Ze zijn er nog, échte speciaalzaken van ondernemers die niet uitgepraat raken over hun bedrijf. In de rubriek van de PZC, Monique en Bruno Kochanowski van BMK interieurs in Middelburg. 'We kunnen bij een verbouwing alles regelen'.

Valeska Nastaly | Foto: Marieke Mandemaker 26 juni 2016

Bmk interieurzaak middelburg marieke mandemaker

Binnenhuisbeleving, mooie materialen en koffiekamer: daarvoor staan de letters van BMK interieurs aan de Langeviele in Middelburg. Maar het zijn ook de initialen van Bruno en Monique Kochanowski, die in maart de zaak openden.

Je kunt er vertoeven zonder wat te kopen, nou ja, een bakje koffie dan. Het is een rustpunt in de lange winkelstraat. Die spontane aanloop, daar heeft Monique voor gekozen met de vestiging in de stad. Ze wil dat mensen zich welkom voelen en blijven hangen.

InterieurwereldMonique en haar man Bruno komen uit de interieurwereld. En dat is te zien als je het smalle en diepe monumentale pand binnenkomt. Ze zijn de eerste huurders na de kaaswinkel die er voorheen was gevestigd. De vloer bij de entree van de winkel herinnert nog aan die tijd dat Smith kaas er zat. “Die was té leuk", zegt Monique. Ze houdt er dan ook van om oude met nieuwe materialen te combineren. Dat is ook te zien in de zaak.

"De combinatie van oud en nieuw maakt het vaak mooi." In overleg met de verhuurder hebben ze de ruimte verbouwd. De tuin aan de achterzijde is bij de winkel getrokken. Het (rotte) buitenkozijn is blijven zitten, voor een sfeervol effect. En ook al is het een smal en lang pand, het is toch gelukt het op te delen in aparte ruimtes, die via een lampenrij over de lengte van de zaak een geheel vormen. Want een complete woning inrichten, dat kun je aan Monique en haar man overlaten.

Aanspreekpunt"We kunnen bij een verbouwing alles regelen, zodat de klant maar één aanspreekpunt heeft." Monique heeft woninginrichting gedaan aan het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam. Na een stage bij Bruynzeel ging ze volledig bij de keukenboer aan de slag. Eerst als tekenaar, toen als verkoper en later als inrichter.

UitgebreidZe leerde er keukenmonteur Bruno kennen, die alles zelf kan maken. Acht jaar geleden verhuisde het stel van Bergen op Zoom naar een oude boerderij in Sint-Laurens, waar ze in de schuur een winkel in tweedehands meubelen begonnen. Monique werkte ernaast in de horeca, Bruno ging als zzp'er in de keukens aan de slag. Bruno en Monique zagen in Middelburg meer mogelijkheden en besloten daarom BMK te openen. Een winkel met zo'n uitgebreid pakket dat een klant er zomaar de woonkamer volledig kan inrichten.

CollectieZo kan je bij BMK interieurs terecht voor woonaccessoires, krijtverf en nieuwe, maar ook tweedehands meubelen. En bovenal: om inspiratie op te doen. Keukens zijn nog steeds onderdeel van hun pakket, maar dan wel bijzondere: volledig zelf gemaakt en ontworpen naar de wensen van de klant. Want die eigen stijl en karakter geven aan een woning, daar houden Bruno en Monique van. Monique zou het mooi vinden als ze straks alles op eigen kracht kunnen doen, zodat Bruno niet meer buiten de deur hoeft te werken. Samen vormen ze een compleet team met een creatieve geest.