Aangeboden door Jaarbeurs

Branded Content Actueel

Zo groeit de spellenbeurs Spellenspektakel naar 11.000 bezoekers

Van het Beursgebouw in Eindhoven naar Jaarbeurs in Utrecht: Spellenspektakel, de grootste bordspelbeurs van Nederland, staat er op 9 en 10 november voor het eerst op de kalender. Organisator Frank Bunnik: ,,Wij verwachten door de samenwerking met Jaarbeurs enorm te kunnen groeien.”

Miranda Coehoorn 24 oktober 2019

Spellespektakel jaarbeurs speelgoed beurs utrecht

Weten hoe Jaarbeurs jou helpt met groei? Kijk op www.jaarbeurs.nl/eec.

Een nieuwe locatie voor Spellenspektakel was noodzakelijk, omdat de locatie van de afgelopen jaren, het Beursgebouw in Eindhoven, te klein werd en sowieso haar deuren gaat sluiten. ,,We zijn in korte tijd verdriedubbeld qua bezoekersaantallen, van 3500 naar ruim 11.000. We moesten dus verder kijken naar andere mogelijkheden. Ligging, bereikbaarheid, vierkante meters, de goede indruk die we hadden na de eerste, verkennende gesprekken, onze toekomst ligt in Utrecht. Bij Jaarbeurs”, aldus organisator Frank Bunnik.

Tijdens het tweedaagse Spellenspektakel in november kunnen bezoekers onder meer aanschuiven bij één van de honderden speeltafels waar de nieuwste bordspellen worden gepresenteerd. Ervaren demonstrateurs geven er uitleg. ,,Dit is dé manier om erachter te komen wat je leuk vindt. En je kunt altijd weer een tafeltje verder, er zijn er genoeg. Alle grote en kleine aanbieders van bordspellen, ruim vijftig, zijn aanwezig. Van Koninklijke Jumbo en 999 Games, bekend van onder andere Kolonisten van Catan, tot SmartGames, uitgever van leerzame kinderspellen.” En natuurlijk, de bordspellen, nieuw en tweedehands, zijn verkrijgbaar in diverse winkels op het evenement.

Support

,,Wij nemen dit jaar met Spellenspektakel zo’n 7000 vierkante meter beursvloer in beslag, maar weten nu al dat er veel meer mogelijk is. Daar denkt Jaarbeurs met al hun ervaring goed in mee, net als op logistiek vlak. Ook op het gebied van communicatie is support aangeboden en hebben we bijvoorbeeld een abri-campagne kunnen realiseren, wat ons anders niet gelukt zou zijn.”

Frank Bunnik gaat met zijn Spellenspektakel de komende jaren voor groei. ,,In dit digitale tijdperk is met familie of vrienden bordspellen doen juíst populair, samen, thuis of in de kroeg. Onder onze bezoekers zien we veel gezinnen. In de puberleeftijd zijn we kinderen soms even kwijt, dan vinden ze zichzelf te cool, maar als student krijgen we de spelers weer terug. In studentenhuizen bijvoorbeeld wordt veel en lang gespeeld.”

Doelgroep bordspellen

,,Elke doelgroep vereist voor evenementen een andere aanpak. Met de grootste doelgroep die naar Spellenspektakel komt, die van gezinnen, opa’s en oma’s, heeft Jaarbeurs ruim ervaring. En daar speelt voor ons mee dat het voor zo’n brede groep mensen goed bereikbaar moet zijn met auto en openbaar vervoer. En weet wat je zo leuk is? Utrecht zélf is al een enorme bordspelstad. Er zitten maar liefst vier spellenwinkels tegenover elkaar op de Oudegracht.”

Weten hoe Jaarbeurs jou helpt met groei? Kijk op www.jaarbeurs.nl/eec.