Nieuws Actueel

Stadsstrand gaat er niet komen

Gemeente Arnhem ziet kansen en wil in gesprek met initiatiefnemer, Robin Hagen geeft zijn pogingen op, bericht De Gelderlander.

Van onze redactie 26 februari 2016

Strand Arnhem

Hij stond al in de startblokken, maar het plan dat Robin Hagen heeft voor een strandpaviljoen op de Stadsblokken in Arnhem-Zuid gaat niet door. "De gemeente Arnhem voert een ontmoedigingsbeleid", zegt de evenementenorganisator uit Doorwerth.

Lang gekoesterde wensHagen wilde op het evenemententerrein op de Stadsblokken, tussen de voormalige ASM-haven en de John Frostbrug een tijdelijk strandpaviljoen bouwen van 300 vierkante meter, met daarbij een stadsstrand en horeca, geschikt voor feesten en partijen.

Een stadsstrand op die plek is een lang gekoesterde wens in Arnhem. Roses Lounge probeerde het een seizoen met een kleinschalige opzet, maar dit bedrijf werd afgeschrikt door de vernielingen die er na zonsondergang werden aangericht. Afgelopen seizoenen had Roses een strandje op de lage Rijnkade.

Stadsblokken is een van de evenemententerreinen in de stad. Drie keer per jaar mag er een'zeer grootschalig' feest gehouden worden. Ook grote feesten zijn gelimiteerd tot drie. Kleinschalige en zeer kleinschalige feesten zijn onbeperkt toegestaan.

Gemeente ligt dwarsHagen is al een paar jaar bezig met de plannen voor een strandpaviljoen op de plek waar hij begin juni ook het jaarlijkse dancefestival Free Your Mind organiseert. "Ik ben er uit met de grondeigenaar, de investeerders staan klaar, maar de gemeente ligt dwars", zegt hij.

In het stadhuis zijn ze een andere mening toegedaan: "We vinden het een prima idee, maar er moet nog wel gekeken worden naar de impact voor het gebied en verkeer. Wij zien kansen en staan open voor een gesprek."

Wat Hagen betreft, is dat niet meer nodig. "Als ik het kleiner moet maken, kan ik het niet exploiteren en het paviljoen zou per auto bereikbaar moeten zijn. Ik kan niks met een kantine voor een paar wandelaars en fietsers. Dan wordt het plan onhaalbaar."