Nieuws Actueel

Staking zet streep door 1 op 5 vluchten op Parijse luchthaven

Eén op de vijf vluchten op de grootste luchthaven van Frankrijk gaat zaterdag niet door. Personeel op vliegveld Paris Charles de Gaulle Airport staakt die dag opnieuw voor een hoger loon. Volgens de Franse luchtvaartautoriteit zal dat tussen 07.00 en 14.00 uur zo'n 20 procent van alle geplande vluchten raken.

ANP 1 juli 2022

ANP010722222 1

Actievoerend personeel wil een algehele loonsverhoging van 300 euro per maand. Afhandelaars op de luchthaven wijzen erop dat het internationale vliegverkeer weer aantrekt en dat ze zelf te maken krijgen met stijgende kosten voor het levensonderhoud.

De staking zaterdag volgt op eerdere werkonderbrekingen die vakbond CGT de hele maand juni al organiseerde. Er staan ook acties gepland in het weekend van 9 en 10 juli, het begin van de schoolvakanties in Frankrijk.

De uitval van vluchten weegt extra zwaar op het Europese vliegverkeer. Veel luchthavens kampen met zulke grote personeelstekorten dat soms lange wachtrijen ontstaan en vluchten moeten worden geschrapt. Onder andere Schiphol heeft luchtvaartmaatschappijen gevraagd de toestroom van reizigers in te perken, onder andere wegens een gebrek aan beveiligers. Ook op Britse, Duitse en Spaanse luchthavens zorgde grote drukte voor problemen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws