Nieuws Actueel

Stakingsdreiging Lufthansa na vastlopen cao-gesprekken piloten

De gesprekken tussen Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa en pilotenvakbond Vereinigung Cockpit hebben nog niks opgeleverd, meldt de bond, die een verbeterd bod voor een nieuwe cao afwees. "Vanaf heden" kan er gestaakt worden bij de luchtvaartmaatschappij, aldus de bond. Een datum of locatie is nog niet bekendgemaakt.

ANP 25 augustus 2022

ANP250822218 1

De twee partijen zitten al weken met elkaar om tafel om een staking te voorkomen, maar die lijkt nu niet meer af te wenden. Eerder ging Lufhansa al akkoord met een loonsverhoging, maar de piloten zien vanaf 2023 ook graag een inflatiecorrectie. Stakingsacties van piloten waren opgeschort zolang de besprekingen duurden.

Eerder voerde de luchtvaartmaatschappij al gesprekken met vakbond Ver.di over een loonsverhoging voor het grondpersoneel. Daarover bereikten beide partijen een akkoord, waarmee verdere stakingen en acties van ongeveer 20.000 grondmedewerkers van de baan zijn. Eerder staakte het grondpersoneel van Lufthansa nog. Toen moest het concern ruim duizend vluchten schrappen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws