Nieuws Actueel

Bas van der Veldt (AFAS) te gast in radioshow: wat is jouw vraag?

Wekelijks op de dinsdag van 10.00 tot 11.00 uur is op NewBusinessRadio(.nl) de online radioshow van De Ondernemer live te beluisteren. Bas van der Veldt, CEO van AFAS Software, is dinsdag 7 mei studiogast en daarbij is het dit keer vooral het woord aan de luisteraar. Stel je vraag! ** Update: de uitzending is inmiddels geweest en kun je hieronder terugluisteren **

Redactie De Ondernemer / MVO 1 mei 2019

Bas van der Veldt AFAS Groei College

Het insturen van vragen is niet meer mogelijk. Beluister hieronder de online radioshow van De Ondernemer met AFAS-ceo Bas van der Veldt.

‘Heel simpel’, noemt Bas van der Veldt de succesvolle groeistrategie van zijn bedrijf; zijn geheimen geeft hij dan ook al jaren prijs in lezingen en in 2015 verscheen er zelfs een boek (De Sekte Uit Leusden) over de kernwaarden van AFAS. ,,Veel aan mijn verhaal is er niet veranderd, maar inmiddels heb ik de cijfers die mijn verhaal bekrachtigen.”

Hij noemt goed leiderschap als uitdaging voor veel bedrijven. ,,Vaak ontbreekt het daar in bedrijven nog aan. Door als leiding daadkracht te tonen, betrokken te zijn en het belang van medewerkers hoog in het vaandel te hebben zorg je voor een leukere organisatie."

,,Het probleem is dat mensen het lastig vinden om inspiratie om te zetten in actie. Als ik tijdens een presentatie vertel dat ik veel tijdwinst realiseer door een tooltje te gebruiken voor mijn mailafhandeling, dan is er maar een handjevol mensen die dat uiteindelijk ook gaat gebruiken. Dat geldt natuurlijk voor heel veel dingen. Waarom blijven we onze telefoon als wekker gebruiken als we weten dat een telefoon slecht is voor je nachtrust?''

Toch weerhoudt dat Van der Veldt niet om zijn verhaal te blijven delen. “Net als de meeste AFAS medewerkers ben ik in een ketel Red Bull geboren, ik heb eindeloos veel energie en voel de noodzaak om altijd het andere verhaal te blijven vertellen. Het feit dat je met weinigen iets zegt, betekent niet dat je gek bent.”

Lees ook: Hoe AFAS-baas Bas van der Veldt zijn medewerkers gelukkig maakt door regels af te schaffen

Stel je vraag

In de wekelijkse radioshow van De Ondernemer op dinsdag 7 mei (te beluisteren op NewBusinessRadio.nl en daarna onder meer via Spotify, iTunes en Soundcloud) is Bas van der Veldt te gast. Presentator is Robert van den Ham.

Bezoekers van deze website kunnen Bas van der Veldt een of meerdere vragen stellen en krijgen bovendien de keus deze telefonisch en dus live te stellen in de uitzending. Wil je dat, geef dat dan aan in je e-mail met je vraag/vragen die je kunt sturen naar redactie@deondernemer.nl.