Nieuws Actueel

Sterrenchef Kunz helpt met nieuwe Haagse snackbar

Sterrenkok Niven Kunz gaat in Den Haag een snackbar beginnen. Althans: hij investeert er geld in. Twee van zijn (voormalige) werknemers gaan de zaak runnen, bericht het AD.

Jorina Haspels Goudriaan 30 maart 2016

Potato potahto

Al een paar weken sijpelen berichten naar buiten dat Kunz, eigenaar van sterrestaurant Niven in Rijswijk, geïnteresseerd is in het openen van een frietkot. Gisteren kwamen de details naar buiten.

Friet DistrictDe zaak gaat Friet District heten en wordt geopend aan de Prinsestraat 73 in het centrum van de hofstad. De twee mannen uit de stal van de sterrenchef die straks daadwerkelijk de friet zullen gaan bakken zijn Dennis Sterk en Enzio van Vloten. Van Vloten werkt sinds 2013 voor Niven. Net als Sterk werkt hij in de bediening.

Maar er zijn meer Kunz-invloeden. Zijn partner Virginie van Bronckhorst gaat de zaak inrichten. Het recept voor de satehsaus komt van de grootmeester zelf. Afgelopen vrijdag zette hij het recept voor de twee op papier. Op Facebook zijn al foto's te zien van de binnenkant van het pand waarin voorheen Soprano Clinics was gevestigd. Bij de gemeente is een vergunningaanvraag ingediend om van de ontharingskliniek een 'horecainrichting' te maken.

ToverwoordenOok de zoektocht naar de beste aardappel voor de friet is begonnen. Het bracht de twee begin maart naar Biddinghuizen waar boer Van Gelder biologische aardappelen teelt. De toverwoorden voor Friet District zijn dan ook kwaliteit, ambacht en biologisch.

Kunz investeert in de jongens omdat hij het hen gunt, net zoals het hem zeven jaar geleden door andere geldschieters gegund werd. Na drie jaar gewerkt te hebben in 't Raethuys in Wateringen opende hij toen zijn eigen zaak in Rijswijk. Ook 't Raethuys wist hij naar een Michelinster te koken. Naar verwachting is de opening van Friet District op 16 mei.