Nieuws Actueel

Stichting Binnenstad werkt samen met MKB

Stichting Binnenstad Den Haag slaat de handen ineen met MKB Haaglanden. De partijen gaan er de komende jaren gezamenlijk naar streven 'invulling te geven aan de economische agenda van de binnenstad.' Dat schrijft het AD.

Malou Seijdel | Foto: ANP 8 december 2016

Den haag binnenstad mkb

,,Het gaat goed met Den Haag, maar het kan beter", vindt Ad Dekkers, directeur van Stichting Binnenstad. Ondernemers, pandeigenaren en bewoners werken vanuit 'zijn' organisatie al jaren samen met de gemeente Den Haag aan het aantrekkelijk maken én houden van de stad. ,,Nu we gaan samenwerken met MKB - die alle ondernemers in de regio vertegenwoordigt - kunnen we als stad nog beter inspelen op wensen en behoeften van ondernemers en winkelend publiek. Met de samenwerking gaat een lang gekoesterde wens in vervulling."

Functies beter verbinden

De focus ligt niet alléén op winkelen, benadrukt Dekkers. ,,Steeds meer mensen wonen en werken in de stad, of gaan er op zoek naar beleving. Aan ons de taak verschillende functies - winkelen, cultuur, beleven, overnachten - beter te verbinden. We willen toeristen bovendien langer in Den Haag houden. Onder meer de komst van meer hotels moet daar aan gaan bijdragen." Aandachtspunten voor 2017 zijn het Museumkwartier en winkelgebieden Noordeinde en Denneweg.

Gerelateerde artikelen

'Ondernemers rond Den Haag durven weer plannen te maken'Haagse winkeliers zoeken het in blurringVernieuwd WTC: dé zakelijke ontmoetingsplek van Den Haag