Nieuws Actueel

Opknapbeurt Scheldeplein-winkelcentrum bijna klaar

Eind maart is de opknapbeurt van het Scheldeplein-winkelcentrum klaar. Tot dan is het een nat doolhof van steigerpijpen, meldt PZC.

Claudia Sondervan | Foto: Lex de Meester 2 maart 2016

Winkelcentrum Zeeland

Zeker drie mensen moesten met de ambulance naar de eerste hulp, maar winkelpersoneel van het 'ABC-complex' aan de Walstraat heeft de afgelopen week wel meer struikelaars en uitglijers overeind geholpen. De stellage voor de renovatie van de lichtstraat van het Scheldeplein-winkelcentrum staat er nu twee weken. Eind maart moet de steigerpijpeninstallatie weer opgeruimd zijn, meldt eigenaar Multi Vastgoed in Amsterdam. Wellicht tot verdriet van klimgrage Vlissingse jeugd.

OngevallenIn de donkere passage tussen Blokker en C&A houdt ducttape dikke vloermatten op hun plek. Roodwit afzetlint voorkomt dat mensen de onveilige struikelroute nemen tussen de stellages. Beide voorzieningen lagen er vorige week één dag niet, met de ongevallen tot gevolg. Door het hemelwater dat die dagen met bakken naar beneden kwam op de gladde vloertegels, en door de lage dwarsbalken tussen de steigers waar passanten over struikelden. "We hebben de kwaliteitsmanager met de schuurmachine een paar keer erop uit gestuurd om de vloer droog te maken, maar er was geen beginnen aan", laat assistentmanager Frans Borgo van de Albert Heijn weten. "Nadat we een meneer hadden geholpen die was gevallen, hebben we de beheerder gevraagd om maatregelen. Anders had die er waarschijnlijk nooit over gehoord."

Nu het weer regent, is het soppend lopen en zwaar duwen met de winkelwagens, maar het gaat. "Ik hoor de klanten er niet meer over."

De winkeliers zijn blij dat de passage wordt opgeknapt. Vorig jaar klapte een aantal ramen uit de lichtstraat van het complex uit 1990. Maar de werken schrikken klanten af, merken de Blokkerverkoopsters. "Het is rustiger in de winkel. Mensen ontzien het om het donkere gat in te lopen."