Nieuws Actueel

Dit succesbedrijf levert wc's voor de grootste festivals

Na Intents wacht alweer Best Kept Secret en daarna volgen er nog veel meer festivals. Uit het hele land worden bezoekers getrokken die tijdens het feesten niet ontkomen aan een toiletbezoek. Brabants Dagblad schrijft dat de kans bijzonder groot is dat zij hierbij te maken krijgen met een toilet van Antonis Verhuur.

Ben Ackermans | Foto: Joris Buijs 8 juni 2018

Antonis wc festival dixie 1

Het was goud wat daar lag. Smerig goud, maar veel. De vriend overwon zijn weerzin en deed een greep uit de pot van de dixi waarin menig festivalbezoeker al zijn gevoeg had gedaan. Zo kon hij even later pronken met een imposante hoeveelheid consumptiebonnen. Schoongewassen inmiddels. Als geld al niet stinkt, waarom die bonnen dan wel? Paul Antonis kan de anekdote wel waarderen. Maar spreek in zijn bijzijn beter over toiletcabine dan over dixi. Dat is een merknaam, van een concurrent. Met een lach: ,,Wie die hier noemt krijgt een klap om z'n oren."

Goed, dan maar de vraag of Antonis Verhuur ook wel eens een schat heeft opgeduikeld uit zo'n toiletcabine? Het bedrijf heeft er tenslotte al tienduizenden bij festivals neergezet. ,,Drie jaar geleden een Flippo. Dan denk ik: wat voor iemand zat daar?" Serieus, het valt mee. Telefoons, door zakkenrollers leeggehaalde portemonnees, zonnebrillen. ,,En drugs natuurlijk. Wat wij vinden aan zakjes... Soms is het aan de onderkant van de cabine geplakt, maar blijkbaar niet teruggevonden."

Lees ook: De miljoenenbusiness van de Zwarte Cross

Leuke boterham

'Antonis Verhuur Strontrijk' had-ie op zijn eerste jeep staan. Dat was nog een jeugdig grapje. Maar Paul Antonis (38) verdient vanuit Goirle in Nederland en België inmiddels wel een leuke boterham aan de onderkant van de mens. Op bouwplaatsen en bij aardbeiboeren staan zijn toiletcabines en schaftketen, bij buurtfeestjes zet hij een toiletwagen neer, en van Paaspop en Intents tot Best Kept Secret, Awakenings en Concert At Sea staan de plaskruizen, douche-wagens, toiletcontainers of eenmans-plas-en-poepcabines.

Desgewenst levert hij er de schoonmaak tijdens het festival bij, en pallets vol rollen snel ontbindend wc-papier. Maar ook advies. ,,Als ze het mij vragen zeg ik: 1 toilet op honderd mensen kan, maar 1 op tachtig is netter."

Dertig mensen heeft Antonis in dienst, zijn vader die in Hooge Mierde met een toiletwagentje achter de tractor begon en zijn zus incluis. De getallen nu: 3500 wc-cabines, zeventig kantoorunits, zestig toiletunits, twintig douchecontainers.

Lees ook: Dankzij briljante marketingstrategie werd dit festival in 2 jaar tijd beste van Europa

Voortdurend onderweg

Het festivalseizoen is inmiddels losgebarsten, dus deze maanden zijn de 35 eigen jeeps en vrachtwagens voortdurend onderweg. Alleen dancefestival Intents in Oisterwijk al was tachtig vrachten, twee weken opbouwen, twee dagen afbreken. ,,In evenementen gaat het meeste geld om, maar als je stress wilt... In de weekends ben ik er zelf ook vaak, hard werken. Maar ook dan is het een mooie wereld."

Antonis' thuisbasis is een groot complex aan de Nieuwkerksedijk. In Goirle zijn nog drie opslagloodsen, er is ook een locatie in Poppel. In de wintermaanden stort het personeel zich op het maken en onderhouden van het verhuurmateriaal. Alles wordt zelf gebouwd, de cabines komen als bouwpakketten uit de VS.

Alle hens aan dek

In een topweek als deze is het in Goirle alle hens aan dek. 90 Procent van het evenementenmateriaal krijgt hier een tussenstop voor schoonmaak of snelle reparatie. En dan weer verder. Het vereist een slim samenspel met alle medewerkers. Puzzeltjes maken, noemt hij het. In het hoofd. ,,Planprogramma's halen hier niks uit."

Voor het vuile werk loopt Paul Antonis ook zelf niet weg. De wc's leegzuigen, reinigen met de stoomcleaner, vullen met de vloeistof die zowel ontsmet, geurt als kleurt? Hij draait er zijn grote handen niet voor om. ,,Het maakt me helemaal niks uit. Als je dit al sinds je eerste communie gewend bent, valt alles mee."