Nieuws Actueel

't Snabbeltje groeit groter en groter

Feestwinkel 't Snabbeltje verhuist na de zomervakantie van de St. Catharinastraat 73 naar de Grote Berg 123. Eigenaar Eliëtte de Haas wil begin september haar nieuwe winkel openen en halverwege dezelfde maand de feestelijke opening doen.

Lucas Nuchelmans | Foto: Tom Valstar 16 juni 2016

Snabbeltje

"De voornaamste reden om te verhuizen is extra ruimte in het nieuwe pand", zegt de Geldropse, die vier jaar geleden 't Snabbeltje overnam. "Op de Grote Berg heb ik zestig vierkante meter extra, ruimte die ik goed kan gebruiken."

Meer ruimte

Want behalve het vergroten van haar assortiment wil ze ook haar nieuwe winkel meer 'open' inrichten. "Nu moet ik echt elk plekje benutten en is elk stukje muur in gebruik. Zelfs het plafond hangt in de hele winkel helemaal vol. In de nieuwe zaak wil ik alle producten een plek in de winkel geven." En dan heeft ze zeker meer ruimte nodig dan die ze nu heeft aan de Catharinastraat.

"Er komen niet alleen steeds meer nieuwe artikelen bij, maar ik wil me ook wat bepaalde dingen betreft verder specialiseren. Zoals bijvoorbeeld met schmink. En als je in deze branche mee wilt blijven doen, moet je je klanten ook kunnen adviseren over nieuwe trends en mogelijkheden."

Ledverlichting

De zomervakantie gebruikt ze voor het opknappen en inrichten van de nieuwe winkel. "Er komt ledverlichting, muren moeten worden geschilderd en een stuk vloer opnieuw gelegd. En dan kan ik beginnen met het inrichten."

Eliëtte de Haas wil tijdens de verhuizing gewoon open blijven. "Misschien dat ik af en toe de openingstijden wat aan moet passen, maar in principe blijf ik open."

Het komt goed uit dat de verhuizing ruim voor de drukte van Haloween gebeurt. "Samen met carnaval zijn dat wel de drukste periodes van het jaar. Maar ik wil ook die andere maanden zoveel mogelijk klanten binnen krijgen. En dat bereik je door trends te volgen. En door zelf leuke dingen te bedenken."