Nieuws Actueel

Talentvolle kok droomt van eerste Michelinster in Helmond

Helmond krijgt 1 mei met De Rozario mogelijk een toprestaurant aan de Steenweg. De talentvolle chefkok en eigenaar Jermain de Rozario (31) is in ieder geval ambitieus, schrijft het Eindhovens Dagblad. 'Ultieme doel is Michelinster.'

Van onze redactie 7 april 2016

Michelinster 3

Helmond heeft er nog nooit eentje gehad, het is op horecagebied misschien zelfs het enige dat de stad mist: een restaurant met Michelinster. Maar er gloort hoop. De talentvolle Helmondse kok Jermain de Rozario (31) opent 1 mei restaurant De Rozario op de plek van 't Parlement in de Steenweg. Het zou zomaar een toprestaurant kunnen worden.

De LindehofHet is vooral zijn reputatie die deze hoop aanwakkert. De Rozario werkte de afgelopen drie jaar bij De Lindehof in Nuenen. Tussendoor won hij een prestigieuze kookprijs en hij was er bij toen het restaurant zijn tweede Michelinster kreeg.

Hoog niveauRestaurant De Rozario wordt van hoog niveau. Al vindt hij die kwalificatie zelf niks: "Dan denken Helmonders meteen: 'Het zal wel heel duur worden'. Maar de prijzen blijven vergelijkbaar met nu. Ik ga alleen mijn eigen menu's samenstellen. Frietje mayo en stokbrood met kruidenboter? Nee, die verdwijnen toch echt van de menukaart."

MichelinsterMet het nieuwe restaurant in de steigers droomt hij ook alweer van zijn ultieme doel: een Michelinster. "Dat wil ik als eerste in Helmond voor elkaar krijgen en ik stop niet voordat ik 'm heb. Ik ben echt niet zo arrogant om te denken dat ik dat even ga doen. Misschien komt die ster er wel nooit, maar ik ga wel het uiterste uit mezelf halen om het te bereiken."