Nieuws Actueel

UGo lanceert taxiservice met app in Twente

Taxidienst Uber verbindt reizigers en taxichauffeurs via een handige app. Máár, niet in Twente. Startup UGo springt in het gat. Twentenaren kunnen vanaf vandaag tegen een vooraf vastgestelde prijs, direct of tot maanden van tevoren, via de UGo-app een taxi boeken die zich dicht in de buurt bevindt.

Van onze redactie 25 april 2016

Ugo twente uber foto ugo1

Daarmee is de werkwijze is grotendeels hetzelfde als die van Uber. Anders is dat UGo niet werkt met particuliere bestuurders die toevallig dezelfde kant op moeten. Het bedrijf zet in thuisbasis Amsterdam eigen auto's en chauffeurs in, maar zal in de regio Twente gebruik maken van al bestaande taxicentrales en zzp'ers. Twentse chauffeurs "Wij willen geen extra capaciteit toevoegen op de bestaande markt waar al erg veel taxi's beschikbaar zijn, maar juist het bestaande netwerk optimaliseren", legt CEO Michiel Huisman uit. Er zijn al verschillende Twentse taxibedrijven bij de dienst aangesloten.

UGo werkt aan de uitrol van een landelijk dekkend netwerk. Twente is een van de eerste regio’s buiten de randstad waar de taxi-service beschikbaar is.

TariefHet bedrijf functioneert als boekingsplatform voor taxi’s. De klant kan direct zien voor welk bedrag hij naar zijn bestemming kan. “Ons belangrijkste doel is de service en gemak van een taxi-app voor iedereen in Nederland beschikbaar te maken”, zegt Michiel Huisman, CEO van UGo. “Uber bedient eigenlijk alleen de grote steden goed.”

UGo is een samenwerking tussen Ugo en Transvision, het voormalige Treintaxi.

Foto: vlnr: Michiel Huisman, CEO UGo en René van der Veer, algemeen directeur Transvision (UGo)