Nieuws Actueel

Terneuzen gunt ijssalon herstart

Guido van der Heijden | Foto: Camile Schelstraete 20 januari 2016

Ijssalon bij zegers axelsestraat terneuzen

Het Terneuzense college van B en W past omgevingsvergunning aan, zodat ijssalon Axelsestraat toch mogelijk is.

"Vanaf Goede Vrijdag gaan we weer open. Ik heb er weer zin in." Hans Zegers kan doorgaan met zijn ijssalon 'Bij Zegers' aan de Axelsestraat, schrijft de PZC.

Losse schroevenDe toekomst van de nieuwe ijssalon kwam vorig jaar op losse schroeven te staan toen een omwonende bezwaar maakte tegen de zaak. Te druk voor de Axelsestraat en ijsetende klanten op de stoep zouden naar binnen kijken, zo luidde het betoog.

Het college van burgemeester en wethouders van Terneuzen, dat welwillend stond tegen Zegers' plan een ijssalon in de Axelsestraat te beginnen, veranderde in de omgevingsvergunning de bestemming van het pand van kantoor- naar detailhandelfunctie.

Lichte horecaNaar aanleiding van het bezwaarschrift van de omwonende volgde een zitting in de Bredase rechtbank. De rechter veegde de argumenten 'te druk' van tafel maar oordeelde dat de bestemming ijssalon met een bankje binnen of buiten de zaak, niet strookte met de functie van detailhandel.

B en W van Terneuzen hebben nu besloten dat Bij Zegers in de omgevingsvergunning de bestemming 'lichte horeca' krijgt.

Beperkt houdbaarOok tegen dit collegebesluit kan de omwonende bezwaar maken. Hans Zegers hoopt van harte dat dit niet gebeurt. Pas na 20 februari is er voor hem zekerheid want dan is de bezwaarperiode verstreken. "De meeste omwonenden zijn er blij mee. Mensen eten een ijsje en komen elkaar tegen. Het is alleen maar positief. Superleuk en een aanwinst voor Terneuzen. En ja, druk. Verderop zit de accountant, die heeft ook veel aanloop. De Axelsestraat is gewoon een drukke straat."

Te vroeg vorig jaar moest Zegers weer de deuren sluiten na amper een half jaar open te zijn geweest. Dat was begin oktober. Hans Zegers vindt het nog steeds jammer. "Zonde hoor, het was een mooie oktobermaand met hoge temperaturen. Jammer van het ijs ook. Dat is natuurlijk beperkt houdbaar. Ik heb er best wel geld op toe moeten geven."

Mooi moment"Ik hoop dat ze het er bij laat zitten", zegt Zegers over de klagende omwonende. "Goede Vrijdag (25 maart red.) dat is een mooi moment om weer te beginnen."

Hij heeft er nu al zin in. "Ik kan niet wachten tot we weer open kunnen."