Nieuws Actueel

Tesla en Amazon omlaag op voorzichtig Wall Street

Het aandeel Tesla stond dinsdag bij de verliezers op de aandelenbeurzen in New York. Ook Amazon kon op aandacht rekenen. Analisten van de Amerikaanse bank JPMorgan Chase bestempelden het webwinkelconcern als hun topfavoriet. Ook ontsnapte Amazon aan een mogelijke miljardenboete van de Europese Commissie. Brussel neemt namelijk genoegen met een aantal toezeggingen van de webwinkel om de Europese concurrentieregels beter na te leven.

ANP 20 december 2022

ANP201222172 1

Amazon belooft geen gegevens van andere verkopers meer te gebruiken om zijn eigen merken te verbeteren en sommige verkopers niet langer voor te trekken. Als Amazon zich niet aan zijn belofte houdt kan Brussel de afgewende boete alsnog meteen opleggen. Die boete zou een omvang hebben van 10 procent van de wereldwijde jaaromzet van Amazon. Het aandeel leverde 0,5 procent in.

Tesla ging 3 procent omlaag. Aandeelhouders van de fabrikant van elektrische auto's wachten nog altijd op de aankondiging van topman Elon Musk dat hij zijn topfunctie bij het socialemediabedrijf Twitter neerlegt. Tesla-beleggers vinden namelijk dat hij te veel tijd besteedt aan Twitter. Musk heeft nog niet gereageerd op de uitkomst van de poll waarin hij vroeg of hij moest blijven of vertrekken als hoogste bestuurder van Twitter. Een ruime meerderheid stemde voor zijn vertrek.

General Mills

De stemming op Wall Street bleef voorzichtig door de aanhoudende vrees voor een recessie in het nieuwe jaar. De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,2 procent lager op 32.707 punten. De brede S&P 500 daalde 0,4 procent tot 3801 punten en techgraadmeter Nasdaq zakte 0,8 procent tot 10.458 punten.

General Mills stond 5 procent in het rood, ondanks meevallende kwartaalcijfers van het voedingsconcern, onder meer bekend van het ontbijtgranenmerk Cheerios. Pakketbezorger FedEx en sportmerk Nike, die na de slotbel met resultaten komen, werden tot 1,5 procent lager gezet.

Lucid

Lucid dikte 2,6 procent aan. Beleggers reageerden positief op het nieuws dat de maker van elektrische voertuigen meer dan 1,5 miljard dollar heeft opgehaald met een reeks van aandelenverkopen.

Home Depot verloor 1,7 procent. Analisten van de Zwitserse bank Credit Suisse verlaagden het advies voor het doe-het-zelfconcern vanwege de verslechterde vooruitzichten voor de huizenmarkt.

Wells Fargo klom 1,3 procent. De bank heeft een schikking getroffen van 3,7 miljard dollar met de Amerikaanse autoriteiten omdat klanten zijn benadeeld met praktijken rond hypotheken en autoleningen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws