Nieuws Actueel

Tesla heeft bij autoverkoop last van dure dollar

Tesla heeft last van de dure dollar. Daardoor lukt het de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's niet om zijn verkopen zo sterk op te voeren als kenners alom hadden verwacht. Het bedrijf van Elon Musk worstelt naar eigen zeggen ook met logistieke problemen, waardoor het de auto's moeilijker bij klanten weet te krijgen.

ANP 19 oktober 2022

ANP191022241 1

Tesla zet over het derde kwartaal uiteindelijk een omzet van 21,5 miljard dollar in de boeken. Dat is wel ruim de helft meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Maar analisten hadden op een beter cijfer gerekend. Auto's die Tesla buiten de Verenigde Staten verkoopt leveren door de huidige wisselkoers in dollars nu minder op.

Op Wall Street lijken de cijfers niet zo goed te worden ontvangen. Eerder werd al bekend dat het bedrijf in de meetperiode bij elkaar 343.830 auto's afleverde. Dat betekende een nieuw record, maar kenners rekenden er in doorsnee op dat er zeker 358.000 auto's hun weg naar de klanten vonden.

Onder de streep gaat er wel bijna 3,3 miljard dollar winst in de boeken. Dat is meer dan het dubbele van de winst van een jaar terug en afgezet tegen de prognoses wel een meevaller.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws