Nieuws Actueel

Tesla moet prijzen verlagen in China door hevige concurrentie

Het Amerikaanse Tesla moet zijn prijzen in China noodgedwongen verlagen als gevolg van scherpere concurrentie. De prijzen van de elektrische auto's zijn er met ongeveer 5 procent teruggeschroefd, maakte het concern bekend.

ANP 24 oktober 2022

ANP241022074 1

China is een van de belangrijkste markten voor Tesla. De Amerikanen krijgen echter steeds meer last van Chinese producenten van elektrische auto's, zoals BYD. Dat bedrijf verkocht vorige maand in China een recordaantal auto's van meer dan 200.000 stuks. Daarnaast zijn er verschillende fabrikanten bijgekomen, zoals Nio en Xpeng. Zij timmeren hard aan de weg om steeds meer modellen op de markt te brengen.

Chinese fabrikanten waren in de eerste zeven maanden van het jaar goed voor 80 procent van de verkopen van elektrisch aangedreven auto's op de thuismarkt.

Tesla's prijsverlagingen gelden voor onder meer de populaire Model 3 en de Model Y SUV. "De concurrentie onder fabrikanten van elektrische auto's is dit jaar zeer hevig. Daarom heeft Tesla besloten om met deze prijsverlaging een klap uit te delen aan zijn concurrenten", zegt een marktkenner van een adviesbureau in Shanghai.

Eerder dit jaar voerde Tesla nog prijsverhogingen door in China. Het concern heeft onlangs de productiecapaciteit van zijn fabriek in Shanghai uitgebreid. Daar kunnen nu per jaar ongeveer 1 miljoen Tesla's van de band rollen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws