Nieuws Actueel

Tesla wil huishoudens elektriciteit verkopen

Tesla is van plan elektriciteit aan huishoudens te verkopen. De eerste stappen op die markt zet de autofabrikant in de Amerikaanse staat Texas, blijkt uit een nieuwe vacature op de site van het bedrijf. Daarin schrijft Tesla op zoek te zijn naar een leidinggevende voor dit nieuwe onderdeel.

ANP 18 augustus 2022

ANP180822201 1

Tesla ontwikkelt naast elektrische auto's ook producten voor het opwekken en opslaan van zonne-energie. In de vacaturetekst, waar nieuwssite Electrek eerder over schreef, staat dat kandidaten veel verstand moeten hebben van decentrale energiebronnen en -opslagpunten. Dat zijn bijvoorbeeld zonnepanelen.

De precieze plannen die Tesla heeft met de verkoop van elektriciteit aan huishoudens zijn nog niet duidelijk. Wel is bekend dat het bedrijf een gigantische installatie met zonnepanelen wil plaatsen op de nieuwe, nog te openen Tesla-fabriek in Texas.

Eerder voerde Tesla samen met klanten experimenten uit met een zogeheten virtuele elektriciteitscentrale. Eigenaren van een batterij voor de thuisopslag van zonne-energie leveren daarbij gezamenlijk elektriciteit uit die systemen aan het plaatselijke stroomnetwerk. Dat kan bijvoorbeeld van pas komen bij storingen aan het netwerk.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws