Nieuws Actueel

Tesla zou productie in China willen verlagen

Tesla wil de productie van zijn elektrische auto's in de fabriek in Shanghai verlagen, omdat de vraag achterblijft bij de verwachtingen. Dat meldden verschillende media op basis van ingewijden. Mogelijk gaat de productie met een vijfde omlaag, te beginnen deze week.

ANP 5 december 2022

ANP051222082 1

Vooral op de binnenlandse markt in China zou de verkoop van Tesla's achterblijven. De beslissing om de productie te verlagen zou zijn genomen na een evaluatie van de prestaties op de korte termijn. Een woordvoerder van Tesla in China weigerde tegen persbureau Bloomberg commentaar te geven.

Het zou voor het eerst zijn dat de productie van Tesla in de Chinese fabriek vrijwillig wordt verlaagd. Eerder zorgden coronamaatregelen en tekorten aan onderdelen er al wel voor dat in de productie werd gesneden. De capaciteit in de fabriek werd eerder verdubbeld zodat op jaarbasis zo'n 1 miljoen auto's van de band konden rollen. Eerder waren er al berichten over prijsverlagingen, kortere leveringstijden en andere prikkels om de verkopen aan te jagen, wat te denken gaf over de vraag naar de auto's.

Het aantal afgeleverde auto's door de Teslafabriek in Shanghai zakte in oktober al wat in na een recordaantal een maand eerder. Tesla heeft in toenemende mate te maken met concurrentie van lokale automakers in China. Ook staat de betrouwbaarheid van Tesla ter discussie na een tweetal terugroepacties afgelopen maand. Een recent ongeval met een op hol geslagen Model Y van Tesla, waarbij twee mensen om het leven kwamen, wakkerde ook de discussie aan over de veiligheid van de auto's.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws