Aangeboden door MediaMarkt Zakelijk

Branded Content Actueel

De slimme oplossingen om thuiswerken gemakkelijk te maken

In West-Brabant en het zuiden van Zuid-Holland hebben een aantal gemeenten zich verenigd om de inkoop te centraliseren en te professionaliseren. Korte lijnen zijn hierbij belangrijk, maar dat wordt nu bemoeilijkt door de coronacrisis. Met behulp van MediaMarkt Zakelijk blijft de dienstverlening echter ook nu in takt.

Mark Litjens | Foto: Mark Litjens 27 mei 2020

Mediamarkt zakelijk carlo hopmans

Wie meer wil weten over de uitgebreide dienstverlening van MediaMarkt Zakelijk, kan terecht op de mediamarkt.nl/zakelijk

De Stichting Inkoopbureau West-Brabant regelt voor gemeentes in West- en Midden-Brabant, het zuiden van Zuid-Holland en alle inkoop- en aanbestedingstrajecten en het contractmanagement, bijvoorbeeld rond de WMO. ,,Door de steeds verdergaande wet- en regelgeving op deze gebieden, zijn het geen taken meer die je er maar even bij doet. Wij hebben dat specialisme wel in huis", zegt Carlo Hopmans, inkoopadviseur bij het Inkoopbureau.

Drie pijlers

Het maakt Inkoopbureau West-Brabant een bijzondere onderneming - zonder winstoogmerk vanzelfsprekend. ,,Op het ene moment zijn we aan het overleggen over de aanbesteding van een randweg, op het ander moment moeten we accountantsdiensten aanbesteden. Ons werk is echt heel breed en daarmee lekker uitdagend. In feite hebben we drie pijlers: leveringen, diensten en werken", aldus Hopmans.

,,Ondernemers zijn niet altijd op de hoogte van de mogelijkheden om mee te dingen naar opdrachten. Wij moeten vanzelfsprekend alles vanaf een bepaalde opdrachtwaarde voor onze gemeentes aanbesteden. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat lokale ondernemers er niet bij worden betrokken. Gemeentes proberen steeds meer via publicaties op de eigen websites duidelijk te maken wat er speelt en welke opdrachten mogelijk aanbesteed gaan worden", weet de inkoopadviseur.

Het Inkoopbureau heeft 45 mensen in dienst die voor hun werk afhankelijk zijn van 'korte lijnen'. De coronacrisis trok hier in het begin een flinke streep doorheen. ,,Ineens konden we niet meer bij de gemeentes terecht en zijn we allemaal vanuit huis gaan werken. Dat leverde wel wat problemen op omdat niet iedereen beschikte over de juiste systemen", zegt Hopmans.

MediaMarkt Zakelijk

Vandaar dat ze meteen aantal bedrijven aangeschreven met de vraag of deze voor een adequate oplossing konden zorgen om iedereen op afstand met elkaar te laten werken. Een van de aanvragen kwam binnen bij MediaMarkt Zakelijk in Breda, waar accountmanager Wim van der Putten meteen reageerde. ,,Dit is nu precies waar wij ons in onderscheiden. Snel actie ondernemen met de juiste producten, een scherpe prijs en precies afgestemd op de wensen van de klant", zegt de accountmanager van MediaMarkt Zakelijk, die Hopmans beleverde met laptops die goed aansloten op de bestaande systemen. ,,Hierdoor konden onze mensen meteen verder, ook met goede videobelverbindingen. Ons werk kan echt niet stilliggen. En dat hoeft nu dus ook niet", zegt Hopmans tot slot.

Wie meer wil weten over de uitgebreide dienstverlening van MediaMarkt Zakelijk, kan terecht op de mediamarkt.nl/zakelijk