Nieuws Actueel

Tientallen banen bij uitbreiding Seasun

Willem Adriaansens 21 januari 2016

Tomaten kweken bakken

Tomaten- en paprikakwekerij Seasun in Kapelle wil dit jaar flink uitbreiden. Bij het kassencomplex aan de Kreekweg verrijst de komende maanden op een stuk grond van 13 hectare een nieuwe onderneming: Kwekerij Willem-Annapolder B.V. De uitbreiding van Seasun levert waarschijnlijk zo’n dertig tot veertig banen op.

In het nieuwe bedrijf worden straks drie soorten tomaten gekweekt, meldt directeur Wim Gresnigt. De ondernemer wil zo snel mogelijk gaan bouwen. Zodra de vergunning binnen is en het weer het toelaat. "Als het goed is kunnen dan in oktober de planten de grond in.” De uitbreiding zal onder de naam Kwekerij Willem-Annapolder B.V gaan opereren en krijgt als adres Kreekweg nummer 7. "Maar het is wel onderdeel van de holding”, aldus Gresnigt.

Bij Seasun werken momenteel veel arbeidsmigranten. Een flink deel daarvan is gehuisvest in een onderkomen bij de kassen. Hoeveel arbeidsplaatsen er straks bij komen, weet Gresnigt nog niet precies. "Dat heb ik nog niet zo exact bekeken, maar ik denk dat er zeker dertig tot veertig medewerkers bij zullen komen.” Of de nieuwe medewerkers ook weer uit Oost-Europa komen, maakt Gresnigt niet veel uit. "Wij kijken niet of het een Pool, een Bulgaar of een Nederlander is. Als ze maar goed zijn. En als er animo is uit de buurt, dan zijn die mensen van harte welkom. We hebben onlangs nog drie mensen uit de omgeving aangenomen.”

In totaal wordt volgens de gemeente Kapelle zeven hectare aan kassen gebouwd aan de Kreekweg. Dat is ongeveer dezelfde oppervlakte als tien Champions League-voetbalvelden bij elkaar. Voor die kassen komt nog een bedrijfsloods. En op het zuidoostelijke deel van het perceel wordt de waterbuffer gebouwd.