Nieuws Actueel

Tientallen bedrijven doen mee aan OpenStad

Eveline Meijer 27 januari 2016

Open Stad Groningen

Op zaterdag 19 maart doen tientallen bedrijven uit Groningen mee aan de eerste editie van OpenStad. Op die dag kunnen klanten, familieleden en andere belangstellenden een kijkje nemen in de keuken van deze ondernemingen.

Onder de aanmeldingen zijn zowel grote als kleine bedrijven te vinden, zoals het Martini Ziekenhuis, Holland Casino, het Stadsbeheer, Dennis Cooking Place en Mediaproducts. In alleen het noordoostelijke deel van de stad zijn er al vijftien deelnemers.

"Dat geeft hoop voor de komende weken", zegt Bert Oost, secretaris van bedrijvenvereniging VBNO, tegenover de Groninger Ondernemers Courant. "We hebben nog wel even, dus ik verwacht dat het aantal nog behoorlijk oploopt."

OpenStad OpenStad is geïnspireerd door het succes van de Open Bedrijven Dag Drenthe, waar 450 ondernemingen aan meededen en ruim 85 duizend mensen een kijkje namen.

In Groningen zijn de ondernemers zelf de initiatiefnemers van de dag. Zij vinden dat ondernemers moeten laten zien welke mooie bedrijven er zijn en wat er gemaakt, uitgevonden of uitgevoerd wordt. Eens per jaar zetten zij om die reden de deuren open voor iedereen, om te laten zien hoe trots ze zijn op hun bedrijf.

De organisatie van OpenStad gaat uit van zeker honderd deelnemers. Je kunt je nog aanmelden voor OpenStad.