Nieuws Actueel

Tijdelijke winkels in slooppanden Winterswijk

Lege winkelpanden in Winterswijk die op de nominatie staan gesloopt te worden, krijgen tijdelijk een nieuwe bestemming. Dat schrijft De Gelderlander.

DOMIEN ESSELINK | Foto: Pixabay 31 maart 2017

Slooppand

Kleine boetiekjes, die voorzien in een leemte in het winkelaanbod. Winterswijk weet wat het wil op het Weurden, maar is daarbij afhankelijk van initiatiefnemers en investeerders.

Sloop

De nu nog lege winkelpanden van voorheen Expert en ALDI staan op de nominatie gesloopt te worden om in 2019 van het Weurden een aantrekkelijker verlengstuk van het winkelcentrum te maken. Tot die tijd moet de herontwikkeling op papier een gezicht krijgen en krijgen beide panden tijdelijk een nieuwe bestemming.

Huurcontract

In het Expertpand komt Riemi Brongers (van Zus&Zo in de Meddosestraat) met een shop-in-shop-concept, dus met meerdere winkeltjes. Het huurcontract loopt tot 1 oktober 2018. Tot die tijd wordt het voormalige ALDI-pand verhuurd aan Apple4you. Dit is een concept waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag gaan met de verwerking van biologisch geteeld fruit en groente. Dit fruit wordt geleverd aan allerlei instanties en organisaties voor bijvoorbeeld een gezondere snack op de werkvloer. “Door de panden tijdelijk te verhuren, komt er een beetje reuring in, dat kan de straat wel gebruiken", stelt wethouder Rik Gommers.

Investering

Winterswijk heeft ruim 1 miljoen euro gereserveerd voor aankoop, sloop en sanering van bovengenoemde panden, met als doel verpaupering op het Weurden te voorkomen. Er wordt naar initiatiefnemers en investeerders gezocht voor de herontwikkeling van de aanloopstraat.

Animo

Volgens Gommers zijn er zeker ondernemers die interesse zouden hebben. “In een eerder locatieonderzoek is er door marktpartijen naar vierkante meters winkelruimte gezocht, maar werd de match niet gevonden", reageert Gommers. “Dat is ook een reden dat we iets met de panden wilden. We hopen nu een brede interesse te kweken."

Door de panden tijdelijk te verhuren, komt er een beetje reuring in, dat kan de straat wel gebruiken

Rik Gommers, wethouder