Nieuws Actueel

Tilburgse horecavoorman: 'Je moet over het centrum waken'

Sinds kort staat Dolf Colen aan het roer van de Tilburgse afdeling van de Koninklijke Horeca Nederland. Hij komt op voor de belangen van horeca-ondernemers in Tilburg en omgeving, schrijft het Brabants Dagblad.

Bas Vermeer 19 april 2016

Cafe horeca tilburg

Waarom ben je voorzitter geworden?"Ik ben gevraagd en wilde de uitdaging wel aangaan. Er gebeurt veel in deze stad. Neem de retailwereld: tot voor kort was dat kommer en kwel, nu lijkt dat - door de komst van Primark - hosanna te worden. Als zich dat doorzet, is dat fantastisch voor de hele stad, ook de horeca. Dan kijk ik niet alleen naar Tilburg, hoor, het omliggende gebied hoort daar ook bij. Maar in de stad zie je natuurlijk veel ontwikkelingen. Door de komst van zo'n dwaalgebied, een Piushaven, de Spoorzone. Het is mooi om daar op enige manier sturing aan te geven."

Wat is het belangrijkste aandachtspunt voor Tilburg?"Mensen komen naar Tiburg voor het centrum, maar dan moet je ook wel een centrum houden. De Stadhuisstraat, Heuvel, Korte Heuvel en Piusplein worden voor lief genomen, maar je moet ervoor waken andere gebieden té veel aandacht te geven. Dan krijg je hier hetzelfde als in de Heuvelstraat en gaan er gaten vallen."

Is het centrum up-to-date?"Nee. Kijk naar de bestrating die losligt, de graffiti op de verhoging van de Korte Heuvel. Kijk naar de losse regenpijpen en de stickers overal. Voorheen waren daar striktere normen voor, dat is wel verwaterd. Het is weer een beetje aan het aflopen. Het zag er jaren geleden allemaal heel strak uit."

Waar ligt de komende tijd voor jullie de nadruk op?"We zijn bezig met de horecanota van de gemeente, die wordt nu geschreven en wij werken daaraan mee. Over het terrassenbeleid, welke gebieden hoe te ontwikkelen. En hoe gaan we om met jonge drinkers? Afgelopen carnaval was dat een heel groot probleem. Het is erg lastig om in de drukte te handhaven dat 16- en 17-jarigen niet drinken. Er zijn valse identiteitsbewijzen in omloop, de puien staan open, er wordt drank doorgegeven. Dat is echt een aandachtspunt, maar daar kun je niet zomaar iets aan doen."