Nieuws Actueel

Toch geen supermarkt in postpand Zeist

Er mag toch geen supermarkt komen in het leegstaande postsorteercentrum in de Dijnselburgerlaan in Zeist. PostNL overweegt naar de rechter te stappen, schrijft het AD.

RENÉ CAZANDER | Foto Robin van Lonkhuijsen 27 maart 2017

Postsorteren

Burgemeester en wethouders hebben de vergunning voor de vestiging van een supermarkt ingetrokken. Door een fout op het Zeister gemeentehuis kreeg PostNL van rechtswege eerder het groene licht om in het pand een supermarkt te vestigen.

Wens

Dit was tegen de oorspronkelijke wens van het college van b en w in. Aldi wil haar vestiging in de Johan van Oldenbarneveltlaan naar het voormalige postsorteercentrum aan de Dijnselburgerlaan verplaatsen. De Duitse discounter had deze wens al eerder kenbaar gemaakt, maar dit werd door een meerderheid van de gemeenteraad tegengehouden.

Lees ook: Jumbo-Supermarkt draait op vrijwilligers

Vergunning

Tegen de vergunning kwamen zeventien bezwaren binnen van onder meer de supermarktketens Jumbo, MCD, de winkeliers van het Vrijheidsplein en de Vereniging van Eigenaren van bedrijventerrein Dijnselburg. De adviescommissie bezwaarschriften, die deze bezwaren heeft behandeld, heeft het college geadviseerd de vergunning alsnog in te trekken. Dit advies hebben burgemeester en wethouders van Zeist overgenomen.

Beleid

Raadsman Hugo Doornhof van PostNL meent dat de commissie bezwaarschriften het 'college naar de mond heeft willen praten': "Wij voelen ons gesterkt door het advies. De commissie brengt een zacht argument naar voren om de vergunning in te trekken. Dat is het provinciaal en gemeentelijk beleid. Zeist heeft op dit punt helemaal geen gemeentelijk beleid.''

Niet hele pand

Doornhof betreurt dat de gemeente ook helemaal niet is ingegaan op het voorstel van PostNL om niet het hele pand aan de Dijnselburgerlaan (een kleine 2.500 vierkante meter) te gebruiken voor een harddiscountsupermarkt, maar slechts 1.500 vierkante meter.