Nieuws Actueel

Fries zuivelbedrijf naar Wageningen Campus om kennis

Het Friese zuivelbedrijf CSK Food Enrichment opent volgend jaar een nieuwe vestiging op de Wageningen Campus. Dat schrijft De Gelderlander.

Van onze redactie 12 april 2016

Koeien

"De experts, de ervaring en de opleidingen vinden we vanzelfsprekend het best in FoodValley." Dat geeft Sanne Melles, directeur van CSK Food Enrichment, als verklaring voor het besluit van het bedrijf om in het eerste kwartaal van 2017 een nieuwe vestiging te openen op de Wageningen Campus.

KaascoatingsCSK, met het hoofdkantoor in Leeuwarden, vestigt zich in gebouw Plus Ultra. Daar neemt het met ongeveer 3.000 vierkante meter een groot deel van het pand in gebruik. De totale oppervlakte van Plus Ultra is 7.500 vierkante meter.

CSK bestaat al meer dan honderd jaar en heeft zijn wortels in Friesland. "We stammen uit de Nederlandse zuiveltraditie", aldus Melles. "Voor allerlei zuivelproducten maken we hoogwaardige ingrediënten, zoals zuursel. Dat zijn bacteriën die nodig zijn bij het maken van kaas. Maar we produceren ook kaascoatings en stremsels."

InnoverenHet bedrijf heeft nu nog een onderzoekslocatie op het NIZO-terrein in Ede: die verhuist naar Wageningen. "Daar gaan we verder met innoveren om een nog betere smaak te geven aan kaas en andere gefermenteerde melkproducten. Daarnaast brengen we de afdelingen marketing en sales naar de campus." In Plus Ultra, onlangs nog genomineerd voor de titel van mooiste gebouw van 2015, komen naast kantoren en laboratoria ook een proeffabriek en een applicatiecentrum.

Melles is erg enthousiast over de nieuwe vestiging van CSK. "Niet alleen is Plus Ultra een prachtig gebouw, het is ook een inspirerende omgeving. In de directe omgeving is heel veel kennis te vinden en de locatie is internationaal hoog aangeschreven. Een echte A-locatie dus."

VergaderzaalIn Plus Ultra gaan om te beginnen tegen de vijftig mensen werken. "Maar CSK groeit hard en daar gaan we de komende jaren mee door. Dat kan in Plus Ultra. Dat kost uiteindelijk misschien een vergaderzaal, maar dat lossen we wel op."

CSK heeft 180 werknemers en een omzet van ruim 60 miljoen euro. Het bedrijf is vooral actief in West- en Oost-Europa en Noord-Amerika.