Nieuws Actueel

Toerisme Flevoland positief over beurs in Berlijn

Deelname aan de Internationale Tourismus-Börse Berlin, de grootste toeristische vakbeurs ter wereld, is zeer positief geweest voor Flevoland. Dat concludeert Toerisme Flevoland.

Redactie 14 maart 2016

Image 5822511

De beurs is een vooraanstaand ontmoetingspunt en informatiemarkt voor de internationale reisindustrie. Flevoland nam deel aan het Holland-paviljoen van NBTC Holland Marketing.

Aanleiding voor de deelname van Flevoland aan deze beurs was dat zestien bedrijven/organisaties in Flevoland de handen ineen geslagen hebben om in de komende jaren gezamenlijk actief de buitenlandse groepenmarkt te betreden via buitenlandse touroperators. En dit allemaal onder de 'paraplu': Flevoland de grootste polder ter wereld, maar 20 minuten van Amsterdam en met een breed en gevarieerd aanbod.

Er is veel interesse voor Flevoland bleek uit de vele afspraken die de afgevaardigden van Flevoland hebben op de beurs. "De afspraken zijn zeer divers'', aldus Alida Hilberdink van Toerisme Flevoland. "Van touroperators die al bekend zijn met de Nederlandse iconen en juist op zoek zijn naar nieuwe bestemmingen of pakketreisaanbieders die zoeken naar alternatieve hotelaccommodaties in de buurt van Amsterdam, tot specifieke aanbieders van natuur-, cultuur- en/of studiereizen. Touroperators kijken ver vooruit. Interessant in dit geval is bijvoorbeeld de Floriade welke in 2022 in Flevoland plaats vindt.''