Nieuws Actueel

TomTom profiteert van toegenomen autoverkoop

Navigatiedienstverlener TomTom is positiever gestemd over de omzetgroei dit jaar en verhoogt zijn prognoses voor de inkomsten. TomTom profiteert vooral van een toegenomen autoverkoop en hogere productie van autofabrikanten die zijn kaarten en navigatiediensten afnemen zoals Volkswagen, Renault, Hyundai en Peugeot. Het bedrijf heeft daardoor naar eigen zeggen een sterke eerste jaarhelft achter de rug.

ANP 17 juli 2023

ANP170723056 1

TomTom rekent nu voor dit jaar op een totale omzet tussen de 570 miljoen tot 600 miljoen euro. Eerder werd voor heel 2023 gerekend op 540 miljoen tot 580 miljoen euro. Vorig jaar boekte het beursgenoteerde bedrijf uit Amsterdam nog een omzet van 536 miljoen euro.

In de eerste helft van dit jaar ging de omzet met 14 procent omhoog tot meer dan 297 miljoen euro. Bij de grootste tak Location Technology, waar zakelijke dienstverlening en de navigatieproducten voor de auto-industrie onder vallen, klommen de opbrengsten met 17 procent naar ruim 246 miljoen euro. Bij de kleinere consumentendivisie, die onder meer navigatiekastjes maakt, bedroegen de inkomsten 51 miljoen euro.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws