Nieuws Actueel

Topman Plopsaland weg na berichten grensoverschrijdend gedrag

De topman van de Belgische pretparken van Plopsaland, Steve Van den Kerkhof, moet vertrekken na berichten over grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Dat heeft Studio 100, eigenaar van de Plopsa-groep, dinsdag bevestigd. Ook een andere manager moet vertrekken.

ANP 21 maart 2023

ANP210323042 1

Het entertainmentbedrijf zegt "alle nodige maatregelen" te zullen nemen zodat "de werkomgeving positief en aangenaam is en blijft". Belgische media maakten al eerder bekend dat de topman weg moet na het verschijnen van een rapport over grensoverschrijdend gedrag binnen het bedrijf.

Het Belgisch Openbaar Ministerie liet vorige maand weten een onderzoek te beginnen naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag bij de pretparkengroep. Ook liet Studio 100 een eigen onderzoek doen. In het bedrijf zouden volgens getuigen tirannie, pesterijen, beledigingen en scheldpartijen de bovenhand voeren en vakantie- en rustperiodes niet worden gerespecteerd. Vooral Van den Kerkhof en twee directeuren zouden de boosdoeners zijn.

De Plopsa-parken zijn opgebouwd rond populaire tv-figuren voor kinderen van Studio 100, zoals Samson & Gert en Kabouter Plop.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws