Nieuws Actueel

Topondernemer in de vechtsport

Vechtsporttrainer Andrew Houtveen (52) verkocht de Fight en Power Academy waarvan hij een van de oprichters was. Toen de Amersfoortse sportschool ten onder ging, besloot hij te redden wat hem lief was en kocht hij de school terug.

Tom Kuiper | Foto: Jeroen Jumulet 2 juni 2016

Andrew Houtveen 1

Dit zijn de drie sleutelmomenten van Andrew Houtveen uit Amersfoort.

Sportieve familie,,Sport was van groot belang in onze familie. Mijn broer was een topatleet. Ik wilde ook topsporter worden, maar ik had niet het talent. Wel had ik de mentale kracht om ver te komen. Daarom zei mijn vader eens tegen mij: 'Als je broer jouw mentaliteit had gehad, was hij wereldkampioen geworden.' Met Joop Kasteel, die ik op de middelbare school ontmoette, begon ik met bodybuilding. Heel natuurlijk groeide ik in de rol van begeleider. Toen ik amper 20 jaar oud was, begeleidde ik al een groep atleten."

Alistair Overeem,,Alistair is nu een van de beste MMA-vechters ter wereld (mixed martial arts, red., maar ik kan me nog herinneren dat hij als 16-jarige met opgetrokken knietjes bij ons achter in de auto zat op weg naar de training in Amsterdam. Hij heeft ontzettend hard moeten werken om te komen waar hij nu staat, want hij had niet het natuurtalent van zijn broer Valentijn. Een broer die net iets meer talent heeft, dat hebben Alistair en ik gemeen. Groot verschil is dat Alistair in de ring is komen te staan en ik niet."

Old school sportschool,,In 2009 richtten Joop Kasteel en ik de Fight en Power Academy op. We wilden een sportschool zoals in Rocky. Uiteraard staken we onze ziel en zaligheid in het bedrijf, maar de resultaten waren niet altijd als gehoopt. Ik heb geleerd dat je er als ondernemer goed aan doet om die zaken uit te besteden waar niet je kernkwaliteiten liggen. Er is één maar: ook op fouten van anderen word je als ondernemer afgerekend. Daarom moet je up-to-date blijven, weten wat er in je onderneming gebeurt."

Andrew Houtveen werd geboren in Amersfoort. Sinds april 2016 is hij weer de eigenaar van de Fight en Power Academy, samen met zijn vriendin Gisa ter Haar. Daarnaast heeft hij een sportschool aan huis, Andrew's Gym.