Nieuws Actueel

Volle trampolines moeten indoor tennisbanen in Twentehallen doen vergeten

De lijnen, netten en rackets van de oude tennisbanen zijn weg. Nu staat de zaal van de Twentehallen in Enschede mudvol trampolines. "Springen is vrijheid", zegt Martijn Beekhuizen van Krazy Kangaroo in Tubantia.

Laura Veneman | Foto: Carlo ter Ellen 20 november 2017

Krazy Kangaroo Carlo Ter Ellen

Trampolinepark Krazy Kangaroo opent op vrijdag 1 december in de Twentehallen in Enschede. Waar eerst de indoor tennisbanen waren, staan nu tientallen trampolines. Met een dodgeballarea, een ninjazone en basketbalkorven hoopt locatiemanager Martijn Beekhuizen de Enschedeeërs te lokken. "Trampolinespringen geeft een gevoel van vrijheid. Je zweeft."

Beekhuizen loopt door de hal. Er wordt nog volop geklust. Volgend weekend moeten de werkzaamheden klaar zijn. Dan komen er 80 testspringers. De oude tennisvloeren zijn nu nog zichtbaar, maar daar is straks niets meer van over. "Dit gat hier wordt een foampit, een soort zwembad gevuld met schuimkussens."

Lees ook: Twentsche Foodhall opent in Enschede

Ninjazone

Een stukje verder is de dodgeballarea, een kooiconstructie waarin springers kunnen trefballen. Behalve springen kunnen bezoekers zich ook wagen aan een hang- en klimparcours in de ninjazone.

De minimumleeftijd om te komen springen is acht jaar. Voor kinderen jonger dan acht is er een speciaal Kidsjump-uurtje. Beekhuizen richt zich vooral op tieners. "Voor hen willen we het cool maken." Een pooltafel, megatelevisie en trampolinedisco in de weekeinden moeten de Krazy Kangaroo een stoere uitstraling geven.

Trucjes leren

Om te zorgen dat het springen veilig gebeurt, zijn er zogenaamde jumprangers aangesteld. "Die zijn geselecteerd op of ze goed kunnen springen. Het zijn vooral leerlingen van de roc-opleiding Sport en Bewegen", vertelt Beekhuizen. Behalve toezichthouden, kunnen de jumprangers de bezoekers trucjes leren en amuseren.

In Enschede is al een trampolinepark, Bounz Enschede, maar dat is volgens Beekhuizen geen concurrent. "Die zijn veel kleinschaliger."Volgens hem hoort Krazy Kangaroo straks tot de grootste trampolineparken van Nederland. ,"Er zijn parken die zich nu de grootste noemen, waarbij ik weet dat wij met 2.500 vierkante meter veel groter zijn."

Uitbreiden in Nederland

De naam Krazy Kangaroo lijkt op die van een andere onderneming in Enschede, uitgaansgelegenheid Crazy Kangeroe aan de Oude Markt. Onhandige keus? Nee, vindt Beekhuizen. De naam is gekozen om uit te kunnen breiden in Nederland.

Op 9 december is de officiële opening van Krazy Kangaroo. De week voor de opening voor publiek wordt er door testpersonen gesprongen. "We willen verschillende scenario's testen met de proefspringers. Bijvoorbeeld kijken hoe het werkt als er grote groepen mensen tegelijkertijd komen." Voor de officiële opening zoekt Beekhuizen nog naar een passende act. Misschien turners of acrobaten. "Ik wil er echt een show van maken."