Nieuws Actueel

Transavia investeert in startup elektrisch vliegen FlyWithLucy

Luchtvaartmaatschappij Transavia investeert in de startup voor elektrisch vliegen FlyWithLucy. Het is niet bekend hoeveel geld Transavia steekt in de nieuwe maatschappij, die vanaf 2025 zijn eerste elektrische vluchten gaat aanbieden vanaf het vliegveld van Eindhoven. Het gaat dan nog om vliegtuigen voor enkele personen met een bereik van ongeveer 250 kilometer.

ANP 6 oktober 2022

ANP061022108 1

,,Elektrisch vliegen richt zich in de eerste fase op de zakelijke reiziger. Dankzij het partnership met Transavia kunnen we versneld ook elektrisch vliegen naar vakantiebestemmingen aanbieden. Rond 2030 hebben we de technologie om delen van routes van bestaande airlines over te nemen", stelt Lucy-oprichter Teun Kraaij. Bij het vliegveld van Eindhoven slaat ,,een compleet nieuw ecosysteem van universiteiten, start-ups, corporates en vliegtuigbouwers de handen ineen.''

''Rond 2030 hebben we de technologie om delen van routes van bestaande airlines over te nemen''

Teun Kraaij, oprichter Lucy

Transavia laat weten dat het nu vooral gaat om de investering en het uitwisselen van kennis en wil nog niet zeggen of er al verdere afspraken zijn gemaakt over het gebruik van elkaars diensten.

Lees ook: Startup Silver Flight wil vliegmarkt veroveren met groene vluchten

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws