Nieuws Actueel

Tubantia verhuist naar Balengebouw in Roombeek

De Twentsche Courant Tubantia verhuist komende zomer van het Ondernemingshuis in Enschede naar het Balengebouw in Roombeek. Dat meldt de krant maandag op de eigen website.

Van onze redactie 3 oktober 2016

670068

De verhuizing naar het markante pand in Roombeek past bij de koers om het krantenbedrijf verder te ontwikkelen tot een mediabedrijf dat in alle media thuis is. Hoofdredacteur Martha Riemsma: ‘’Het pand leent zich uitstekend als thuisbasis voor De Twentsche Courant Tubantia en onze dertien huis-aan-huis titels. Maar het biedt ook de kans om samen met partners zoals TV Enschede FM, media-opleidingen en maatschappelijke partners een mediahuis voor Twente te ontwikkelen. Een plek waar we naast de krant, ook video, radio, online en crossmediale producties kunnen maken voor onze lezers en onze zakelijke markt. Dit is een volgende stap op weg naar die ambitie’’

Pand met een verhaal

De verhuizing naar het Balengebouw komt relatief snel na de verhuizing van de Getfertsingel naar het Ondernemingshuis in 2014. Riemsma: "We werken hier met veel plezier, maar soms doet zich een kans voor die je niet kan laten schieten.

De tekst gaat verder onder de foto

Foto: Robin Hilberink

Het Balengebouw is een pand met een verhaal, in het hart van het gebied van de vuurwerkramp. De beeltenis van kunstenaar en schrijver Jan Cremer prijkt op de buitenmuur en het is een plek die sterk verbonden is met de textielgeschiedenis van Twente. Dat voelt als een mooi thuis voor een mediabedrijf dat zo sterk verbonden is met deze regio.'Passende huurder

De eigenaren van het Balengenbouw, Huub Punte en John Landewé, zochten naar een passende huurder voor het veelbesproken pand: ‘’het is een bijzonder gebouw op een mooie plek dat we hebben aangekocht met het idee er een speciale en deels openbare invulling aan te geven. Wij zijn blij met de komst van Tubantia en worden enthousiast van het voornemen om op deze plek een mediahuis te ontwikkelen."Alle ruim 150 medewerkers van het hoofdkantoor van De Twentsche Courant Tubantia gaan mee naar het nieuwe onderkomen.