Nieuws Actueel

TUI en KLM houden tropische storm ABC-eilanden in de gaten

Luchtvaartmaatschappijen KLM en TUI houden de situatie rond de tropische storm Bonnie scherp in de gaten. Dat geven ze desgevraagd aan. Die storm trekt naar verwachting woensdag over de ABC-eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao. TUI verwacht voor vluchten naar Curaçao en Bonaire die woensdag gepland staan geen problemen.

ANP 29 juni 2022

ANP290622146 1

Ook KLM heeft twee vluchten op de planning staan, een naar Bonaire via Aruba en een naar Curaçao. Een woordvoerster van die maatschappij geeft aan dat voor vertrek nog contact wordt gezocht met de lokale autoriteiten op de eilanden. Dan wordt ook duidelijk of de luchthavens bijvoorbeeld open kunnen blijven.

Tropische storm Bonnie wordt woensdagavond op de eilanden verwacht en zal volgens de meteorologische diensten de ABC-eilanden zuidelijk passeren. Op de eilanden geldt code rood. Aruba heeft ambtenaren woensdag en donderdag vrijgegeven. Curaçao stelt woensdag vanaf 16.00 uur (lokale tijd) een avondklok in en alle niet-essentiële bedrijven moeten een uur eerder dicht. Overheidsdiensten zijn al de hele woensdag gesloten.

Zowel TUI als KLM vliegt donderdag ook richting de eilanden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws