Nieuws Actueel

Twee weken 'Up' op Ei van Ko

Ze hebben alles zelf gemaakt. Lampen van beton, tafeltjes van boomstamschijven en schaaltjes met touw erin. Zelfs de zeepjes zijn van eigen makelij.

Van onze redactie 22 maart 2016

Pop up aoc studenten emiel muijderman

>>>Lees ook: Studenten runnen eigen pop-upwinkel Ei Van Ko

Alles heeft met zee te maken. Zee, want twee weken lang hebben Pien ten Napel (17), Sanne van den Pol (18) en Esther Denneboom (19), studenten van de opleiding styling&design van het AOC Oost, hun eigen winkel op het Ei van Ko in een zeecontainer. Up is de naam. En deze maandagmorgen leggen ze de laatste hand aan de inrichting. Buiten maakt een collega-student een hangende tuin ter versiering. Esther hangt kartonnen letters aan de muur en Pien prijst de producten. De kaartjes vertellen niet alleen wat een product kost, maar ook een verhaal. Alle items zijn namelijk gemaakt van materiaal dat gekregen is of van de kringloopwinkel komt. Upcyclen. Het is onderdeel van hun opleiding aan het AOC, die duurzaamheid predikt.

ProjectDe bijzondere tijdelijke winkel van Pien, Sanne en Esther is het resultaat van een project van de derdejaars studenten van het AOC: zelf een onderneming beginnen en winst maken, of op z'n minst uit de kosten komen. Van de 1500 euro 'startersgeld' dat ze van school kregen, hebben ze maar 1100 hoeven te gebruiken. De rest is via sponsoring vergaard. De zeecontainer is te leen, het touw waarmee sommige accesoires zijn gemaakt, is gekregen en de boomstamschijven voor de tafels had een oom van Esther nog liggen. De woonartikelen die de studenten verkopen, passen in de laatste trends. Ook dat hebben ze onderzocht. Hip en happening moest het zijn, en leerzaam ook.

De popupstore Up staat deze en volgende week op het Ei van Ko.

Foto: Emiel Muijderman