Nieuws Actueel

Twitter loopt veel geld mis, Musk geeft 'activisten' de schuld

De inkomsten van Twitter zijn de afgelopen dagen keihard gedaald, erkent de nieuwe eigenaar en topman Elon Musk. Grote bedrijven zijn tijdelijk gestopt met adverteren op het sociale medium. Musk geeft "activisten" daarvan de schuld.

ANP 4 november 2022

ANP041122183 1

"Twitter heeft een gigantische omzetdaling gehad, als gevolg van activistische groepen die druk uitoefenen op adverteerders, ook al is er niets veranderd aan het toezicht op berichten en hebben we er alles aan gedaan om de activisten tevreden te stellen", schrijft Musk in een tweet. "Dit is gestoord! Ze proberen de vrijheid van meningsuiting in Amerika te vernietigen."

Onder andere autofabrikant Volkswagen last een pauze in van het adverteren op Twitter. Eerder bevestigde voedingsmiddelenproducent General Mills voorlopig geen reclame te maken op de berichtendienst, die voor een groot deel van zijn omzet afhankelijk is van adverteerders. Zakenkrant The Wall Street Journal meldde op basis van ingewijden dat ook snackproducent Mondelez en farmaceut Pfizer zijn gestopt met advertenties op Twitter.

Inkomstenval

Op de verklaring van Musk voor de inkomstenval valt volgens dat bericht wel wat af te dingen. Naast zorgen over te losse regelgeving rond toegestane en verboden uitingen op Twitter, kampen adverteerders ook met grote onzekerheden over de koers van het bedrijf onder Musk. Veel leidinggevenden bij het techbedrijf zijn vertrokken, onder wie medewerkers van sales- en marketingafdelingen.

Naar verwachting maakt Twitter vrijdag meer bekend over een grote ontslagronde. In een e-mail in handen van The Washington Post meldde Musk al aan het personeel dat er veel banen verloren gaan. Ingewijden meldden aan persbureau Bloomberg dat zo'n 3700 van de 7500 medewerkers moeten vertrekken.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws