Nieuws Actueel

Uber lanceert tool voor ondernemers

Uber groeit. Met Uber for Business kunnen gebruikers tegenwoordig niet alleen voor persoonlijk gebruik, maar ook voor zakelijke ritten voor de service kiezen.

Evie Westland | Foto: ANP 5 oktober 2016

Uber anp

Uber for Business is een zakelijke app die het voor bedrijven makkelijker maakt werknemers te laten reizen. Het idee is dat de ritgegevens en afschriften direct verschijnen op het centrale Uber for Business account. Het voordeel daarvan is dat je geen bonnetjes hoeft te bewaren of declaratieformulieren in moet vullen.

Ondernemers

Zeker voor ondernemers die veel in het buitenland zijn voor zaken, kan de nieuwe tool van Uber handig zijn. De app werkt wereldwijd hetzelfde, waardoor je geen cash op zak hoeft te hebben. Het bedrijf is in meer dan 440 steden ter wereld actief.

Bang dat je werknemers buitensporig veel gebruik gaan maken van de taxidienst? Je handhaaft via de app ook een eigen beleid. Zo is het mogelijk om restricties in de ritten voor zowel tijd als locatie en per werknemer en per team toe te passen.

Over Uber

In 2012 kwam de taxidienst Uber naar Amsterdam, later volgden Den Haag en Rotterdam. De service stuitte op veel weerstand van taxichauffeurs wereldwijd. Toch boekt het bedrijf ook successen. Inmiddels zijn er onder andere plannen voor Uber met zelfrijdende auto’s en dronevluchten. Bovendien is het bedrijf gestart met een maaltijdbezorgdienst in onze hoofdstad.