Nieuws Actueel

UBS stijgt op Zwitserse beurs na vertrek topman Ralph Hamers

Het aandeel UBS behoorde woensdag tot de stijgers op de beurs in Zürich. Beleggers reageerden op het nieuws dat de Nederlandse topman Ralph Hamers van de Zwitserse bank met ingang van 5 april wordt vervangen door Sergio Ermotti. De stap volgt op de overname van de geplaagde branchegenoot Credit Suisse door UBS. Het aandeel UBS werd dik 2 procent hoger gezet.

ANP 29 maart 2023

ANP290323084 1

De Zwitser Ermotti was al topman bij de grootste bank van Zwitserland van 2011 tot 2020. Daarna volgde Hamers, die daarvoor topman was bij ING, hem op. Ermotti krijgt nu de verantwoordelijkheid voor een flinke reorganisatie. Door het samengaan van UBS en Credit Suisse zijn er veel dubbele functies ontstaan, wat waarschijnlijk leidt tot een grote banenreductie.

De AEX-index op het Damrak noteerde in de ochtendhandel 0,9 procent hoger op 740,73 punten. De MidKap won 1,1 procent tot 924,76 punten. De beurzen in Londen en Parijs stegen tot 0,7 procent. De DAX in Frankfurt klom 0,6 procent, na een lichte verbetering van het Duitse consumentenvertrouwen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws