Nieuws Actueel

Uienexporteur MSP bouwt nieuwe fabriek in Nieuwdorp

Uienexporteur MSP (Moerdijk sorteer- en verpakkingsbedrijf) in Nieuwdorp gaat flink uitbreiden. Dat levert veertien nieuwe banen op. Dit meldt PZC.

Melita Lanting | Foto: Stock 23 februari 2017

Naast de huidige locatie wordt een nieuw pand neergezet met daarin een hypermoderne sorteermachine. Het dorp profiteert er ook van, omdat achter het bedrijf een park wordt aangelegd.

Kwaliteit

Een fabriek van de toekomst, dat is wat het familiebedrijf aan de Hertenweg in Nieuwdorp laat bouwen. Met daarin een optische sorteermachine. Een machine die de kwaliteit van de ui niet alleen aan de buitenkant beoordeelt. Hij controleert ook de binnenkant op bijvoorbeeld rot. En daarmee kan de kwaliteit van de ui die wordt verscheept naar andere werelddelen beter worden gegarandeerd.

Lindert Moerdijk van MSP hoopt nu te kunnen scoren op kwaliteit en de garantie dat de uien goed zijn. ,,We moeten een betere kwaliteit hebben om het hele jaar door te kunnen exporteren.''

En die betere kwaliteit kan worden bereikt door een zachtzinnige behandeling, maar vooral ook door alle slechte uien er uit te filteren. Met de nieuwe fabriek wil MSP verder groeien.