Nieuws Actueel

Ultieme poging om lokale politiek te overtuigen voor supermarkt in Haaksbergen

Een supermarkt in het Marktplan van Haaksbergen is de eerste stap naar een beter centrum, zegt Stec Groep. Dit laat De Twentsche Courant Tubantia weten.

Wilco Louwes | Foto: Annina Romita 20 december 2016

Supermarkt haaksbergen

Als Haaksbergen zou kiezen voor een supermarkt binnen het Marktplan, hoeft de gemeente niet bang te zijn voor juridische obstakels. Dat zegt economisch adviesbureau Stec Groep na bestudering van het Marktplan van Ben Roerink. De lokale vastgoedman heeft het bureau - dat in opdracht werkt van projectontwikkelaars, gemeenten en provincies - gevraagd zijn plan met een Lidl te onderzoeken op haalbaarheid.

Tekeningen

Maandagavond presenteerde Roerink zijn nieuwste plannen in theater De Kappen. Een kleine 150 aanwezigen zagen een ultieme poging om de lokale politiek te overtuigen. Een nieuw plan, want er ligt bij de gemeente een nieuw bod en in de tekeningen heeft de voorgenomen winkelruimte aan de Marktzijde plaatsgemaakt voor horeca. Bij de slotvraag ('Plan Roerink of Nordwick?') stak niemand de vinger op voor het laatstgenoemde plan.

Woensdagavond besluit de gemeenteraad over het Marktplan van Nordwick V.O.F. Met die partij wil het college van B en W verder. Het voorziet in de bouw van 24 appartementen, zes woningen en 1.000 vierkante meter winkelruimte in het gat aan de Markt/Hibbertsstraat.