Nieuws Actueel

Universiteit Twente helpt vluchtelingen naar eigen onderneming

De Universiteit Twente (UT) wil vanaf volgend jaar permanent groepjes vluchtelingen helpen innovatief ondernemer te worden, dat meldt Tubantia.

Van onze redactie 10 oktober 2016

Universiteit twente ivo kruger

Bij wijze van proef krijgt een groep vluchtelingen op de universiteit een week lang volop steun van professionals van het Designlab om een proefmodel van hun product of dienst te maken.

Werkgelegenheid

Op woensdag 12 oktober worden de werkstukken gepresenteerd aan een groot gezelschap genodigden. Op die manier kunnen de veelal jonge vluchtelingen financiers en anderen interesseren hun innovatie te vervolmaken en zo nieuwe werkgelegenheid te scheppen.

"We willen vluchtelingen de kans geven hun volle potentie te benutten voor zichzelf, voor andere vluchtelingen en voor onze samenleving", zegt Jaap van Tilburg, adviseur sociaal ondernemerschap van de UT en een van de initiatiefnemers van het project.

Permanent

Als het project goed bevalt, en de UT voldoende steun van bedrijven en instanties krijgt, wil de universiteit zelf permanent vluchtelingen helpen innovatief ondernemer te worden, steeds 38 weken lang.