Nieuws Actueel

'Urinoirs moeten groter'

Er moet meer personeel worden aangenomen, de urinoirs moeten groter, evenals de voorraden. De eerste twee weken proefdraaien van het nieuwe restaurant Post was rennen geblazen.

Salwa van der Gaag 12 januari 2016

Postdordrecht1065

De nieuwste aanwinst voor Dordrecht, Post, trok de afgelopen 2 weken ruim 500 mensen per dag. Het gigantische restaurant in het oude postkantoor draaide de eerste weken op proef om de kinderziektes eruit te krijgen en zo min mogelijk mensen teleur te moeten stellen.

,,Maar dat gebeurde soms nog wel, helaas," zegt Wennie Roestenberg. De afgelopen dagen sprong zij bij in het restaurant van haar man Edwin Roestenberg omdat het personeel de drukte nog niet aankon. ,,We hebben veel mensen moeten weigeren en dat vinden we vervelend, maar we gaan voor kwaliteit. Liever minder mensen binnen die een goede service krijgen dan een propvolle zaak met klanten die veel te lang moeten wachten. En ook dat gebeurde nog wel eens," vertelt ze.

Koffie

Dat de zaak van Edwin Roestenberg, tevens eigenaar restaurant van De Stroper, en zijn compagnon Alex Verburg, meteen zo goed zou lopen, hadden de heren niet verwacht. ,,We hebben veel geleerd deze weken," vertelt Roestenberg. ,,We gaan nu als een gek personeel aannemen, want aan de 45 medewerkers die we al hadden aangenomen, hebben we niet genoeg. Ook hadden we veel te weinig voorraden en moet er een extra koffiezetapparaat komen. We hebben restaurantervaring, maar hier kwamen opeens zeventig mensen binnen die allemaal tegelijkertijd koffie wilden. Ja, dat lukte niet met één apparaat."

Er moet meer tempo en routine in komen, maar de eigenaren zijn nu al reuze trots op hun personeel en concept. ,,Het is geweldig dat iedereen zo enthousiast is." In Post worden verse pasta's en pizza's geserveerd, tapas, maar het restaurant is ook open voor koffie of een borrel. In de ochtend komen gasten er voor hun ontbijt en 's avonds wordt de dag afgesloten aan de bar.

De grootste les van deze twee weken? De urinoirs moeten groter. ,,Die bleken veel te klein te zijn, of niet goed te hangen, want men had moeite om het niet op de vloer te krijgen," vertelt Wennie lachend. ,,Ook de wasbakken zijn te klein, dus dat gaat als eerste gebeuren: het sanitair eruit en nieuw er in."