Nieuws Actueel

Utrecht krijgt er een pop-up restaurant bij

Het wordt geen stadsstrand, maar een pop-uprestaurant, benadrukt Sidney Rubens. In de oksel van de nieuwe Catharijnesingel kun je deze zomer barbecuen, drinken en zonnen op het terras. Het tijdelijke restaurant bij het Paardenveld wordt dagelijks uitgerold en weer opgeklapt. Dat schrijft het AD.

Nils de Kruijff | Foto: Eric van 't Woud 21 maart 2016

Sidney rubens paardenveld pop up restaurant

Het zong de afgelopen tijd al rond dat Utrecht er een stadsstrand bijkreeg, maar dat is dus niet het geval, wil Rubens graag kwijt. De exploitant van Strand Oog in Al heeft nu een vergunning aangevraagd om op het braakliggend stukje grond langs de singel bij het Paardenveld een pop-up restaurant te beginnen.

"Als het meezit, gaan we 1 mei open. De POS (Project Organisatie Stationsgebied) ziet het plan zitten en wil mij de gelegenheid geven om daar deze zomer een tijdelijk restaurant te laten runnen."

ZeecontainerHet concept is volgens Rubens eenvoudig. "Als het weer meewerkt klap ik mijn restaurantje uit, zet tafels en stoeltjes neer en steek de barbecue aan voor de gasten. Precies zoals dat in de meeste Utrechtse stadsparken gaat als de zon schijnt. Alleen me dit verschil dat ik de drankjes en het eten faciliteer."

Het pop-up restaurant huist in een zeecontainer die 's middags wordt uitgeklapt. Daarin zitten een bar, keuken, stoelen en tafeltjes. "Ik rol het restaurant 's middags uit en als de zon ondergaat, zetten we de boel weer in de container", verduidelijkt Rubens.

Geen nachtwerkVoor huiverige omwonenden heeft hij gerustellend nieuws: er komen geen feesten en het wordt geen nachtwerk. Je kunt er lekker in het gras liggen zonnen, maar zwemmen in de singel is niet toegestaan. De nieuwe Utrechtse hotspot is er maar één zomer, want volgend jaar wordt op het terrein gebouwd.

"Het wordt niet al te ingewikkeld, maar het kan een heel aantrekkelijke plek worden in de stad." Zodra de vergunning rond is, maakt Sidney Rubens de naam van het nieuwe pop-up restaurant bekend.