Nieuws Actueel

'Laatste uitverkoop V&D dichterbij'

De curatoren van het failliete V&D beslissen binnen een week of er een laatste tijdelijke openstelling komt om restvoorraden te verkopen. Dat zei een woordvoerder gisteren.

Van onze redactie 18 maart 2016

Vend vd open uitverkoop

Lees ook:Zeven plagen waren nekslag V&DPrimark serieuze kandidaat voor lege V&D

De zegsman bevestigde dat een brief is gestuurd aan een deel van de leveranciers, waarin staat dat winkels mogelijk vanaf 23 maart gefaseerd enkele weken open gaan voor een laatste liquidatieverkoop. Hij benadrukte wel dat de uitvoering van dit idee nog niet zeker is. Zo moeten er afspraken met bijvoorbeeld leveranciers en verhuurders worden gemaakt en is er personeel nodig. Verder staat nog niet vast welke restvoorraden in de winkels blijven liggen. ,,Er zijn al partijen verkocht, dat kan ook de komende dagen gebeuren.'' Naast het plan van tijdelijke openstelling bekijken de curatoren ook andere scenario's om de voorraad zo goed mogelijk te verkopen. Welke dat zijn, is niet bekendgemaakt.

De warenhuizen van V&D sloten op 15 februari, toen bleek dat een doorstart niet mogelijk was. De externe vestigingen van restaurant La Place zijn al verkocht aan supermarktketen Jumbo. Door het faillissement verloren zo'n 8000 medewerkers hun baan.