Nieuws Actueel

V&D nog met één partij in gesprek over doorstart

Van onze redactie 5 februari 2016

VD Overname Kandidaten

De gesprekken over de toekomst van V&D zijn in de eindfase beland. De curatoren zijn nog met één partij in onderhandeling over een doorstart van de failliete warenhuisketen. Hoe lang dat nog gaat duren, is onduidelijk.

Lees ook:Flinke gaten bij V&D'V&D is een merk van gisteren'Vijf mogelijke scenario's voor V&D

Een woordvoerder van V&D wilde niet bevestigen dat de eigenaar van de Nederlandse kledingketen Coolcat V&D overneemt, zoals RTLZ meldde. Hij wilde alleen kwijt dat het om een Nederlandse partij gaat. Roland Kahn, de eigenaar van kledingketen Coolcat, zegt dat hij de failliete warenhuisketen V&D niet gaat kopen. Dee overname zou bijna rond zijn. ,,Onzin'', zegt Kahn tegen AD.nl.

"Er hebben zeventig partijen belangstelling getoond en om één of andere reden wordt nu geconcludeerd dat wij hen overnemen. Dat klopt niet. En nu hang ik op, want ik heb belangrijkere zaken te doen", aldus de Coolcat-baas.

Vorige week spraken de curatoren de verwachting uit dat de overname van de restaurants van La Place door supermarktconcern Jumbo de zaak in een stroomversnelling zou brengen. Maar door die deal is wel een extra partij aan tafel gekomen, waarmee zaken moeten worden afgestemd.

De curatoren gaan er nog steeds van uit dat de deelname van Jumbo de kans op een doorstart van V&D heeft vergroot. ,,Het gaat de goede kant op'', verzekerde de woordvoerder. ,,Maar wanneer de zaak kan worden afgerond, laat zich niet voorspellen. Zo snel mogelijk, dat blijft het doel.''

De curatoren hebben van meet af aan gezegd dat er sowieso een deal komt. De belangrijkste vraag is evenwel hoeveel vestigingen van V&D daarmee gered kunnen worden. Ook daarover bestaat nog geen enkele zekerheid, aldus de zegsman. ,,Ook een verkoop van alleen de merknaam is in theorie nog mogelijk.''

De partij waarmee de curatoren in gesprek zijn, is er wel op uit zoveel mogelijk winkels open te houden. Ook Jumbo is daarbij gebaat, omdat veel van de La Place-restaurants die het supermarktconcern overneemt, in één pand zitten met V&D.

In hoeverre dat lukt is echter ook afhankelijk van de verhuurders van de winkelpanden. Die werkten vorig jaar in meerderheid constructief mee aan een herstructurering bij V&D, maar moeten nu in sommige gevallen opnieuw over de streep worden getrokken.

Vorige week spraken de curatoren de verwachting uit dat de overname van de restaurants van La Place door supermarktconcern Jumbo de zaak in een stroomversnelling zou brengen. Maar door die deal is wel een extra partij aan tafel gekomen, waarmee zaken moeten worden afgestemd.

De curatoren gaan er nog steeds van uit dat de deelname van Jumbo de kans op een doorstart van V&D heeft vergroot. "Het gaat de goede kant op", verzekerde de woordvoerder. "Maar wanneer de zaak kan worden afgerond, laat zich niet voorspellen. Zo snel mogelijk, dat blijft het doel."