Nieuws Actueel

Vader en zoon ontwerpen interieurs op maat

Interieurarchitect Sjoerd (26) en zijn vader Erik Korevaar (53) vormen sinds een jaar de 360 Design Group in Sliedrecht. Ze hebben al een paar succesvolle make-overs opgeleverd.

Rowan Booij | Foto: Richard van Hoek 22 december 2016

Designgroup

Sjoerd Korevaar studeerde drie jaar geleden af als interieurontwerper en begon direct voor zichzelf. ,,Mijn eerste opdrachten haalde ik binnen via vrienden en bekenden", vertelt Sjoerd. ,,Zo belandde ik bij muziekvereniging Crescendo in Sliedrecht. Deze opdrachtgever was zo tevreden dat ik steeds meer aanvragen kreeg en een zekere reputatie opbouwde.''

Taken verdelen

Een jaar geleden stapte vader Erik in. ,,Sjoerd kreeg het zo druk dat hij het niet meer alleen aankon. Hij dreigde nee te moeten verkopen. Vooral omdat zijn klanten steeds vaker vroegen of hij niet alleen een interieurontwerp kon maken, maar ook de realisatie voor zijn rekening kon nemen. Op een gegeven moment werd dat te veel."

Sindsdien zorgt Erik voor de uitvoering van de ontwerpen. ,,Sjoerd bedenkt samen met onze opdrachtgever hoe het moet worden, daarna zorg ik dat het er komt", aldus Erik.

Businessplan

,,Inmiddels gaat dat veel verder dan het coördineren van een verbouwing. Zo heb ik onlangs voor een klant het hele businessplan begeleid, inclusief de kredietaanvraag voor de bank en de bijbehorende onderhandelingen en formaliteiten."

Een van hun pareltjes is de metamorfose van restaurant De Gasterij in Gorinchem. ,,Hier hebben we ons volledige concept uitgevoerd; van het eerste idee tot de gedekte tafels bij de oplevering'', zegt Sjoerd. ,,Aan het einde van de rit hoeft de opdrachtgever alleen de factuur te betalen."

De Gasterij was zo tevreden dat er inmiddels een vervolgopdracht is gekomen: het aanpakken van de serre van het restaurant. ,,Dat is waar wij het voor doen: blije klanten!''

360designgroup.nl sjoerdkorevaar.nl