Nieuws Actueel

Vakbond: beveiligers Heathrow gaan in zomer 31 dagen staken

Beveiligers op de grote Londense luchthaven Heathrow gaan gedurende de drukke zomerperiode 31 dagen staken om de eisen voor loonsverhogingen kracht bij te zetten. Dat heeft de vakbond Unite bekendgemaakt. Volgens Unite zullen meer dan 2000 beveiligers meedoen aan die stakingen. De eerste stakingsdag staat gepland voor zaterdag 24 juni.

ANP 7 juni 2023

ANP070623139 1

De stakingen gaan met tussenpozen door tot eind augustus en volgens Unite zullen maatschappijen flink geraakt gaan worden. Vooral British Airways krijgt het lastig, maar ook maatschappijen als Virgin, Emirates, Qatar Airways, United Airlines, American Airlines en Delta Air Lines zullen te maken krijgen met vertragingen en annuleringen, aldus de bond.

Unite stelt dat beveiligers op Heathrow aanzienlijk minder verdienen dan collega's op de Britse luchthavens Stansted en Gatwick. De bond zegt dat de stakingen door zullen gaan totdat Heathrow een eerlijk loonbod doet en dat Unite volledige steun biedt aan de acties.

Er is dit jaar al vaker gestaakt op Heathrow, de grootste luchthaven van het Verenigd Koninkrijk. Eind maart staakten beveiligingsmedewerkers op Heathrow ook al, waardoor tientallen vluchten niet door konden gaan. Zo moest British Airways, dat de luchthaven als thuisbasis heeft, enkele vluchten van en naar Schiphol annuleren. Ook tijdens Pasen was Heathrow het toneel van stakingen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws